Uitslag Slachtemarathon

Marathon – Uitslag Overall 
Marathon – Uitslag per Categorie 

FOTO’S Janke vd Schaaf  – FOTO’S Djurre vd Schaaf – FOTO’S Henk Canrinus

FOTO’S Hero – FOTO’S Thierry van Groen – FOTO’S Humphrey Paap – FOTO’S Henk de Vreeze

FOTO’S Samme Steenstra – FOTO’s Herman Rinket – Meer FOTO’S

Erik Negerman

Erik Negerman en Mariska Kramer winnaars Slachtemarathon

RAERD/OOSTERBIERUM – Erik Negerman en Mariska Kramer maakten zaterdag hun favorietenrol waar in de Slachtemarathon. Negerman won bij de mannen in 2.29,10, Kramer was de snelste vrouw met 2.41,41.

Al bij de start in Raerd namen zowel Negerman (Hilversum, maar oorspronkelijk uit Bolsward) als de uit Drachten afkomstige Kramer de regie in handen. Moest Negerman nog wel lange tijd Leeuwarder Remon van Lunzen in zijn kielzog dulden, Kramer had al snel alleen zichzelf nog als tegenstander. Na 30 kilometer, in Achlum, was het verschil Negerman-Van Lunzen een halve minuut. Kramer had toen al meer dan vijf minuten te pakken op Yvonne Kassenberg (Burgum).

In het slotdeel van het ruim 42 kilometer lange parcours kwam hun winnende possitie geen moment meer in gevaar en liepen beide verder weg bij de concurrentie. Kramer finishte uiteindelijk in een parcoursrecord.

Met Ylona Kruis uit Ysbrechtum op plek drie was het podium bij de vrouwen compleet Fries.

Maandag meer over de Slachtemarathon in de sportbijlage van de LC en in de iPad app. Bron: LC.nl

Eén gedachte over “Uitslag Slachtemarathon

  1. Even over het stukje van Gerrit Kramer, helaas waren mijn bidons van 25-30km weg, waardoor mijn energieverbranding anders werd. Dit lusiterd voor mij nogal nauw i.v.m juiste samenstelling. Daarom op 30km uitgestapt en naar de finish gedribbeld. Om vervolgens te lezen van Jeugdige overmoet is niet zo fijn tegenover collegalopers. Echter wou ik de groep samenhouden om elkaar naar een snelle tijd te lopen. Want een geldprijsje is leuk maar een tijd doet mij meer! helaas lees je dan zo’n negatief bericht over een atleet die ik zelf in het verleden positief heb bejegend in de krant.

    Inmiddels de excuses gekregen van de organisatie en daarmee is voor mij de slachte 2012 klaar. Hoop dat je het lees Willem dan snap je wat ik bedoel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.