Uitslagen 3e Brinkloop te Diever

Dinsdag was de 3e Brinkloop in Diever. Voor de organisatoren de Stichting Sport Promotie Diever en de SV Friesland is het altijd weer een verrassing hoeveel deelnemers zich nu weer komen aanmelden.

De ene na de andere bui viel ook deze dag naar beneden dus de tenten maar weer opgezet voor de jury en speaker. Op verschillende plaatsen werd een lint gespannen om te voorkomen dat men afsnijd en ook om te voorkomen dat men op de weg blijft en niet op een stuk oneffen terrein komt. De route van 1250 meter is opgemeten over het pad waar de lopers lopen, dat is ook nodig met zoveel bochten. Het is dan ook geen gemakkelijk parkoers met allemaal klinkers en bochten. Een voorfietser gaat de eerste ronde voorop daarna weet iedereen wel waar hij/zij langs moet lopen. De kruispunten worden bewaakt door verkeersregelaars, allemaal vrijwilligers die ook altijd paraat staan bij andere evenementen in Diever.

In het Dingspilhuus, gelegen in het centrum van het dorp met grote parkeerplaats die ze delen met de COOP de supermarkt die deze avond ook open is, kan men inschrijven, voor een paar euro, is er douchegelegenheid en een plaats voor een gezellige nazit. Vanaf zes uur zitten de inschrijvers er al en kunnen de eerste lopers inschrijven. Dit keer komen ze uit alle delen van het land en zelfs uit België en Duitsland. 165 in totaal waarvan ook veel jeugd uit Diever en omstreken. Maar ook van de campings waar de lopen in de agenda van de plaatselijke en regionale pers zijn aangekondigd. Fanatieke lopers raadplegen de hardloopkalender www.hardlopendnederland.nl waar al de lopen van Noord Nederland worden vermeld en heel actueel is met het plaatsen van nieuwe lopen en afgelastingen. Deze site is in November gestart en heeft al 5100 unieke bezoekers. Veel loopgroepen en hardloopverenigingen hebben een link op hun site naar deze agenda.

Het was weer gezellig op de Brink, van jong tot oud stond aan de start, de jongste 5 jaar de oudste Berend Schreuder uit Zweelo 82 jaar. Meindert Vellinga, hij is de man die het verzorgingteam bestuurd en de waterleiding bediend, al zolang de Brinklopen worden georganiseerd, 34 jaar lang iedere dinsdag in juli en augustus, mocht om half acht het startschot lossen. Veel hardlopers kennen hem nog vanaf de tijd dat SV Friesland de Ellert en Brammert Campinglopen organiseerde, hij met zijn vrouw waren de beheerders van die mooie  camping. Deze is 16 jaar geleden verbouwd als recreatiepark met bungalows en heet nu Het Wildryck. Meindert was toen beheerder af en kon veel tijd steken in zijn vele hobby’s zoals o.a zanger bij het shantykoor van Spier, en overal actief als vrijwilliger. De agenda van deze 77 jarige staat ook nu nog vol met afspraken.

Er werd deze avond snel gelopen en seizoenrecords verbroken. Wie de snelste tijd neerzet dit seizoen krijgt na de 9e loop een prijs, wie het parkoersrecord verbeterd wordt dan ook nog eens beloond met een extra premie. Verder zijn er geen prijzen te winnen, wie het laatst binnenkomt op de 10 km krijgt nog wel de poedelprijs, dit keer was dat Henk Schriemen uit Groningen die een tijd net boven het uur liep. De volledige uitslagen stonden dezelfde avond laat al op de site www.dieversportief.nl en op www.svfriesland.nl

Komende zaterdag 21 juli organiseren deze clubs de Midzomeravondmarathon in Diever. Inschrijven kon via internet en 80 lopers deden dat, de rest zal zich zaterdag aanmelden. De start is om 17.00 uur bij Het Kasteel een kilometer lopen van het Dingspilhuus. De lopers moeten toch inlopen dus deze kilometer is daar nuttig voor. De te lopen route van 10 km gaat door het Drents Friese Wold. De 10-20-30 km lopen 1 tot 3 ronden, de marathonlopers lopen eerst twee ronden door het dorp voordat zij hun 4 ronden gaan afleggen. Onderweg drie verzorgingsposten met water, sportdrank, thee, cocacola, fruit en ontbijtkoek. Na de finish is er dan ook nog warme bouillon. Een prima verzorging dus, en deze service krijgt men voor een laag inschrijfgeld. Kilometer punten worden aangegeven en ook hier worden al de nummers en tijden genoteerd door de jury. Men loopt ook hier voor het plezier en te genieten van de omgeving. Bloemen voor de winnaars. De limiet is 5 uur voor de marathon. Er worden 300 deelnemers verwacht, veel zal afhangen van het wéér wat de organisatie niet kan regelen, men blijft hopen dat het in ieder geval droog blijft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.