Uitslagen 4 Mijl Groningen

UITSLAGEN

header_uitslagen_2014

De 4 Mijl van Groningen is dit jaar gewonnen door Abrar Osman uit Eritrea in een tijd van 17 minuten en 33 seconden. Vorig jaar werd de 20-jarige Osman nog tweede met deze tijd. Osman startte snel in Haren en kreeg op de Rijkstraatweg gezelschap van vijf andere Afrikanen. Die kopgroep hield lange tijd stand, tot Osman in de Herestraat een versnelling plaatste. De jonge atleet uit Eritrea finishte solo. Het parcoursrecord van 17.06 dat Vincent Yator in 2011 liep kwam geen moment in gevaar. Yator finishte nog wel als tweede (17.37), de pas zeventienjarige Yomif Kejelcha maakte het podium compleet (17.38).

Trilogie
De snelste vrouw was Viola Kibiwot in 19 minuten en 23 seconden. Zij maakte daarmee haar trilogie compleet: ze is voor de derde keer op rij de snelste vrouw in Groningen. Irene Cheptai werd tweede met 19.48 en Susan Kuijken derde met 20.05. Zij verbeterde met haar tijd het Nederlands record van 20.43.

Roy Hoornweg uit Papendrecht kwam als snelste Nederlander over de streep. Hij liep de 4 Mijl in 18 minuten en 4 seconden. Bron: www.rtvnoord.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.