Uitslagen 4e Oerpolderloop It Heidenskip

Erik Negerman wint 4e Oerpolderloop in It Heidenskip met nieuw parkoersrecord.

Erik Negerman

Erik Negerman

Ylona Kruis wint bij de dames.

Ylona Kruis

Ylona Kruis

UITSLAGEN

Foto’s Henk Canrinus staan HIER
Foto’s Janke vd Schaaf staan HIER
Foto’s Bob vd Weg staan HIER
Foto’s Rinkje vd Heide staan HIER
Foto’s DJ Chris staan HIER
Foto’s Fam Baljet staan HIER

Verslag Jan Kooistra

SV Friesland had dit weekend een dubbel programma, zaterdag de Eenhoornloop in Menaldum en zondag de 4e Oerpolderloop in It Heidenskip. Zaterdag in Menaldum 200 deelnemers aan de start, harde wind met nu en dan de zon. Zondag was er regen voorspeld maar dat kwam niet in It Heidenskip daar scheen de zon tijdens de loop. Bijna windstil dus ideaal om te gaan hardlopen. 240 hadden zich voor ingeschreven, 100 gaven zich nog op de wedstrijddag nog op voor de 7 of 14 km.

De route was donderdag gepijld en voorzien van de kilometerpunten, geen regen deze dagen dus alles stond er nog en zo konden de deelnemers precies zien hoeveel kilometers ze er al op hadden zitten. De jeugd had zich beschikbaar gesteld om te verzorgen op het 5 en 10 km punt en halverwege de 7 km loop aan de rand van Gaastmeer. Lauw water had SV Friesland geregeld en na de finish thee, bouillon, vruchtendrank en fruit. Dit is ook de standaard verzorging voor deze actieve hardloopclub. Al de deelnemers kregen een kop snert aangeboden gemaakt door de inwoners van It Heidenskip en de opbrengst was voor het dorpshuis. Het dorp zorgde ook voor de vrijwilligers bij de verzorgingsposten en verkeersregelaars.

Erik Negerman uit Hilversum maar een geboren en getogen Fries uit Bolsward. Hij hoort bij de top van de Nederlandse lopers en was dit weekend thuis in Bolsward en kon dus even de Oerpolderloop meepikken. Het parkoersrecord van 46.06 op naam van Said Kanfaoui uit Gouda was te verbeteren, en dat deed Erik dan ook en liep 44.47 Tweede werd Jan Albert Veenema Sneek 49.09 3e Nyk Adema Wons 49.39 4e Willem de Boer Exmorra 49.53 5e Siep Nota Sneek 51.43
Ylonna Kruis Ysbrechtum won bij de vrouwen 58.25 2e Anneke de Boer Nijland 1.02.20 3e Marjan de Ruiter Sneek 1.02.52

Menno Hunneman Oosterwolde won de 7 km in 27.52 2e Jarno Meijers Hollandia 28.34 3e Willem Jelle Bellinga Koudum 32.29 Vrouwen: 1e Fleur Baljet Sneek 29.58 2e Tessa Boot Sneek 31.07 3e Anita v.d.Wal Harlingen 33.48
Johannes de Boer 1.02.20 en Ida Hylkema 1.19.34 wonnen de bekers voor de snelste inwoners van It Heidenskip.

Al de uitslagen staan op de site www.svfriesland.nl en www.uitslagen.nl ook de foto’s van Janke v.d. Schaaf staan op deze site.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.