Uitslagen 4e Running Center Cross Appelscha

Door Jan Kooistra Foto’s KDJ Fotografie

UITSLAG RC Cross Appelscha

EINDKLASSEMENT 16e Running Center Cross Circuit

Running Center Cross Appelscha

Zwollenaar Arne Mulder wint 4e  Running Center Cross Appelscha

Loopsportvereniging Invictus uit Oosterwolde en de Sportvereniging Friesland organiseerden zondag de 4e Running Center Cross in Appelscha. De vrijwilligers van Invictus hadden vrijdag de gehele route van 2 km in het Drents Friese Wold schoongemaakt. Al de sneeuw en bladeren had men weggeveegd zodat de lopers de boomwortels duidelijk konden zien. De route was redelijk te lopen, natuurlijk moet je in de winter rekening houden met harde ondergrond en gladde stukjes al waren die minimaal dankzij de jongens van Invictus.

Omdat dit de laatste cross was en beslissend voor het klassement waren de kanshebber voor de prijzen aanwezig. Anderen waren afwezig door deelname aan de NK Indoor in Apeldoorn en de 10 km in Schoorl, ook een NK. Maar de grootste concurrent  was wel het ijs waar veel hardlopers de voorkeur aan gaven nu het nog kon. Ook bij de jeugd was er minder animo dan bij de vorige drie edities in Leeuwarden, Steenwijk en Bakkeveen.

Jammer voor de organisatoren maar het plezier wat zij en de lopers aan deze cross beleefden was er niet minder om. Koek en Zopie was aanwezig. DJ Christiaan Valk zorgde voor de muziek, geluid en regelde de prijsuitreiking met zijn moeder. Hedzer Laskewitz  en Hepke v.d. Weg rekenden vlug uit wie de nummers 1-2-3 waren van het klassement en de jury zorgden dat de uitslag vlot bekend was na iedere run. Voor al de deelnemers aan het circuit waren er loopshirts en wie maar één keer meedeed kreeg een medaille. De winnaars gingen met de bekers naar huis. Dankzij de inzet van zoveel vrijwilligers en ondanks dat het sneeuwde was dit een geslaagde cross-loop.

Uitslagen
Arne Mulder uit Zwolle won de 10 km in 34.35 voor Remon van Lunzen Leeuwarden 35.20 3e Jan/Jouke Vos Heerenveen 35.50 4e Miels de Rijk Klijndijk 36.11 5e Siep Nota Sneek 36.56 6e Huub Bots Lionitas 37.37 7e Jan/Sytse Jonker AV Heerenveen 37.45 8e Marwin Iedema Drachten 38.03 9e Adriaan Huisman Oosterwolde 38.51 10e Menno Iedema Drachten 39.30
Vrouwen 4 Km: 1. Liane de Wit Assen 16.40  2e Jelly v.d.Kloet Drachten 16.54 3e Vera Keidel Goutum 16.56

RC Cross Appelscha 12-02-12 22:41

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.