Uitslagen 8e Brinkloop Diever

Snelle tijden bij natte achtste Brinkloop

DIEVER – Op deze dinsdag wanneer de St. Sport Promotie Diever en de SV Friesland de 8e Brinkloop gingen organiseren was het er wisselvallig weer en volgde de ene bui na de andere. Toch gaf de buienradar aan dat het tussen half acht en 9 uur droog zou blijven met 0% neerslag. Maar dat klopte niet, de lange afstandlopers werden zelfs getrakteerd op een flinke regenbui maar dat mocht de hardlooppret niet bederven, het hoort erbij in deze periode met depressies. Gelukkig staat de tijdjury in een tent en ook speaker Jan Kooistra had het droog in zijn tent. De meeste toeschouwers hadden de paraplu mee en gelukkig kwam er geen onweer.

Gerard Gomarus mocht deze keer het startsein geven, hij is één van de vele vrijwilligers waarop de stichting drijft en het mogelijk maken om zoveel Brinklopen en drie marathons te organiseren. De meisjes van Redbull waren ook aanwezig om het publiek en de lopers te trakteren op een blikje Redbull en ze mochten even met Jan Kooistra op de foto. Voor hun baas ook het bewijs dat ze in Diever waren geweest. Maar de lopers hadden liever na afloop een blikje en kozen onderweg voor het leidingwater van Diever en de sponzen al werden die weinig gebruikt, de regen zorgde wel voor verkoeling.

De familie Borgman en Toli zorgden voor een foto en filmreportage van deze Brinkloop. Dat is hier te bekijken: Toli en Garmt.

Het werd spannend op de 5 km loop waar 30 deelnemers voor waren ingeschreven. Natuurlijk was Ben Stellingwerf uit Onderdendam niet bij te houden, deze topper in Noord Nederland ging voor het seizoenrecord dat op naam staat van Adriaan Fransen uit Assen 15.26 maar dat lukte hem net niet, in 15.32 passeerde hij de finish en gaven de drie marathonklokken deze tijd aan. Anno Huizinga, Assen liep ook weer voortreffelijk en wist de 18 jarige Folkert Visser uit Burgum in te halen en finishte in 17.30 Folkert in 17.32 Bertha Bruggenkamp, Smilde was de snelste vrouw in 19.44

Ben was met de loopgroep Bedum met 8 personen naar Diever gekomen. Leuk voor de organisatie maar ook voor hunzelf. Ze genoten van deze loop die over 2½ km klinkers gaat en met veel bochtenwerk. Afsnijden is niet mogelijk omdat deze punten zijn afgezet. Niet eerlijk ergens omdat de snelste seizoentijden waarschijnlijk wel zijn neergezet met de mogelijkheid af te snijden. De 10 km afstand wordt nu wel bijna gehaald. Bekeken wordt om dat volgend jaar helemaal te halen, de mogelijkheden zijn er wel. De meeste lopers vergeleken hun tijd met de vorige keren en konden zien of ze sneller of langzamer waren. De uitslag staat op www.dieversportief.nl. In Diever zijn er geen prijzen te winnen per loop maar degene die dit jaar het snelst de afstand heeft afgelegd krijgt volgende week een VVV bon uitgereikt. Wie een herinnering wil koopt die gewoon bij de organisatie maar 80% van de hardlopers hoeven geen medailles of loopshirts meer en lopen liever voor de organisatiekosten van een paar euro.

Jan Venhuizen, net terug van vakantie in een warm land moest weer even wennen aan wat natter en kouder weer en liep de 10 km in 34.53. Adriaan Huisman Oosterwolde 2e in 36.27 en 3e Erick Moen De Wijk 38.52 Petra Bus Bedum was de snelste vrouw in 46.14 Eline Zomer Hoogeveen liep de 2½ km in 10.07

Er waren 103 deelnemers gestart waarvan zeven op de 2½ km. Hieraan is te merken dat de schoolvakanties voorbij zijn en er ook de toeristen zijn vertrokken, maar met meer dan honderd lopers aan de start is de organisatie wel tevreden.

Komende zaterdag de 23e augustus is de laatste Hoeve aan den Wegloop in Oude Willem start 11.00 uur 3-6-8-10-16-21 km. Vanaf de camping Hoe aan de Weg aan de bosweg in Oude Willem. Een mooie loop in de bossen van natuurpark Het Drents Friese Wold is ook de halve marathon op 6 september in Appelscha. Hierbij ook een 5 en 10 km loop. Start 11.00 uur vanaf de Boerenstreek bij VV Stanfries alwaar de inschrijving is organisatie www.lsv-invictus.nl

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.