Uitslagen Berenloop Terschelling

Mooi filmverslag!

Uitslagenlijst Berenloop

West-Terschelling – Zondag 4 november 2012

Foto’s Kabelkrant Terschelling

 Venhuizen en Hartman winnen Marathon

Negerman en Kassenberg winnen Halve Marathon

Mannen, 21.1 KM WEDSTR
Plts Naam GJ Woonplaats/Vereniging Bruto Netto
1 Erik Negerman 75 GAC Hilversum 1:11:19 1:11:17
2 Ben Stellingwerf 81 Loopgroep PK 1:11:55 1:11:54
3 Falco Olivier 83 BB lopers 1:14:04 1:14:03
Vrouwen, 21.1 KM WEDSTR
Plts Naam GJ Woonplaats/Vereniging Bruto Netto
1 Yvonne Kassenberg 74 Lionitas 1:20:32 1:22:30
2 Immy Auck Kersbergen 87 Lionitas 1:22:39 1:22:34
3 Rose Tanui 83 Loopgroep PK 1:27:22 1:27:19
Mannen, 42.2 KM WEDSTR
Plts Naam GJ Woonplaats/Vereniging Bruto Netto
1 Jan Venhuizen 68 Lionitas 2:33:52 2:33:52
2 David Hemstede 79 Climax 2:34:13 2:34:12
3 Harry Wiersma 72 Lionitas 2:44:39 2:44:38
Vrouwen, 42.2 KM WEDSTR
Plts Naam GJ Woonplaats/Vereniging Bruto Netto
1 Vanessa Hartman 73 Voorne Atletiek 3:06:16 3:06:13
2 Ylona Kruis 73 Horror 3:12:04 3:11:58
3 Esther de Vries 72 Groningen Atletiek 3:22:19 3:22:16

Klik hier voor alle uitslagen

ZWARE TERSCHELLING MARATHON BERENLOOP WEER KANSHEBBER MOOISTE LOOPEVENEMENT.

De 16e Berenloop moest het dit jaar zonder Speaker Harm Noor uit Stadskanaal doen. Harm is ziek en heeft een paar keer op de hartbewaking gelegen, hij maakt het nu goed maar is nog te zwak om te gaan speakeren en met pijn in zijn hart kon hij ook niet samen met Alma als gast op de uitnodiging van de organisatie in gaan. Wij wensen hem veel sterkte en beterschap. Het zou zijn 15e keer zijn achter de microfoon op Terschelling.

Nu moest er iemand anders dit doen, Harm is voor mij de beste speaker van Nederland, geeft aandacht aan de wedstrijdlopers en niet minder aan de recreanten. Samen hebben we er veel aan gedaan om de recreatiesport te promoten en dat is gelukt. Zie het grote aantal prestatielopers en al de atletiekvereniging kunnen niet meer bestaan zonder recreatieleden.

Gelukkig mocht ik het doen, maar op mijn eigen manier dus moest het publiek het doen met minder informatie en interviews, daar ben ik niet zo goed in. Dat merkte ik al met het gesprek met Tess de dochter van Hessel, maar we weten dat er binnenkort en voor de kerst haar CD uitkomt.

Al 16 jaar organiseren we de Berenloop samen met de Stichting Evenementen Terschelling, de eerste in 1997 als Willem Barendsloop ter nagedachtenis aan deze zeeheld die 400 jaar geleden was overleden op Nova Zembla. Het was zo’n succes en de samenwerking was prima zodat er ook een 2e kwam en nu dus de 16e editie. Piet Noordenbos was de man die 15 jaar aan het roer stond en dit nu heeft overgedragen aan Dirk de Boer die deze functie op zich nam omdat het zo’n goed team is waar je leiding aan moet geven.

Omdat  we als Berenloop uitgekozen zijn als mooiste, gezelligste en  goed georganiseerde loop van Nederland 2011 was er een Berenborrel in Ons Huis die goed is bezocht en een succes werd. Veel lopers konden elkaar hier ontmoeten en kennis maken met de organisatoren die daarna hun bespreking hadden. Ook de verkenning op het strand, de lezing en de stand van Running Center op zaterdag waren een succes. Jammer genoeg konden de demonstraties  niet doorgaan door de regenbuien op zaterdagmiddag.

En regen dat viel er veel, de ontbijtlopers hadden nog geluk dat het droog bleef tijdens de loop maar om te fietsen was dit een slecht weekend. Veel fanatieke sporters gaven niets om de regen en kwam je die overal tegen. Maar gezellig  samen zaterdags de route fietsen die al vroeg stond aangegeven was er niet bij.

Heert, de schoonzoon van Hessel, hij is met Tess getrouwd, ging met ons, Johan mijn jongste zoon en ik, zaterdagmiddag al de kilometerbordjes plaatsen en hier en daar linten klaarleggen voor zondag.

Bij goed weer kom je dan veel fietsers tegen op de fietspaden maar nu was dat minimaal. In de polder was het erg nat, de weg bij Baaiduinen was het asfalt afgeschraapt en door een storing van de machine niet opnieuw geasfalteerd, verderop bij Hoorn was het ook erg nat maar het water weghalen kon niet .op het weiland ernaast stond het water te hoog om het af te voeren. Gelukkig was het ’s nachts droog en was het aardig in de grond weggezakt.  Het strand was zacht en er stond aardig wat wind leuk voor ons stuk lint aan het paaltje, op de Long Way ook nat maar fijn dat Staatsbosbeheer dit bospad helemaal had schoongeveegd. Het kost je heel wat uurtjes om de 60 bordjes te plaatsen op de goede kilometerpunten, de GPS van Johan was een goed hulpmiddel om te stoppen dicht bij het juiste kilometerpunt.

Zondag eerst de tenten voor ons als jury en de chipinname geplaatst. Christiaan regelde het geluid, Johan hielp om de boxen op de paal te zetten die het plein van geluid moest voorzien. Bakjes klaarzetten voor eigen drankjes op de 5 km punten en tafels in onze jurytent voor de chipmensen, ons geluid en voor het grote scherm stond er ook het nodige materiaal in.

We komen dan ook met een afgeladen bus met aanhanger naar Terschelling. Marathonklokken voor de 10 km punten en bij de finish onze mooie ledklok. Al dat spul moet ook weer mee terug, de bekers voor de prijswinnaars en de sportdrank hoeft niet mee, dat is op of uitgereikt.

Wij als SV Friesland zijn ook met een flinke ploeg vrijwilligers en de meesten zitten  dit weekend in Hotel Bornhol een prima accommodatie waar ook de 4 personen, Jan en Jannie Winters, Bart Smit en Jan Blaauw uit Diever  zitten die ons ook helpen bij de start/ finishgebeuren. Josefien heeft een heel gezellige ploeg SV Friesland vrijwilligers om haar heen bij de uitreiking van de Loopshirts en kon ook assisteren bij de chipinname.

We hadden geluk, het weer viel mee, wel zagen we flinke donkere wolken en veel regen op de radar maar dat ging om ons heen. Een beetje gerommel en lichtflits dat was alles. Droog bleef het niet maar klagen doen we niet. Een pittig weekend voor ons als vrijwilligers maar we hebben er plezier in en we doen het voor de lopers waarvan veel van onze club.

Het speakeren ging goed, veel complimenten gekregen maar ze willen Harm graag terug, wij ook en hopen dat hij gauw weer beter wordt. Dan kan ik weer op het 1 km voor de finishpunt staan, de buurtvereniging heeft me daar gemist en veel lopers ook.

Het was daar weer hartstikke gezellig, muziek en lekkere hapjes en drankjes, gratis een fooi was voor het goede doel. Maar bij ons was het ook gezellig, veel publiek, ondanks de regen ook bij de marathon en DJ Chris  bracht prima muziek ten gehore, het publiek stond mee te deinen.

Op het secretariaat was het smoor druk met overschrijvingen en mutaties, maar Jouke en Bonnie met hun team hadden de zaakjes goed voor elkaar. Wat opviel dat er veel van de halve naar de hele gingen, meer dan andere jaren. Veel post is niet bezorgd of verkeerd bezorgd. Jammer het kost zoveel meer werk en Jouke moest heel wat meer werk verzetten dan vorig jaar toen het zo goed ging met de post.

De boten waren flink vol maar je moest op een stoel kunnen zitten, daar is de boeking op afgesteld. Fijn dat we met bus en aanhang uren eerder terug konden dan stond geboekt, nu kon ik de materialen lossen in de garage bij licht.

Moe maar voldaan maken we ons op voor de volgende loop zaterdag 10 November de Marderhoekloop in Oudemirdum en zondag speakeren bij de eerste Running Center Cross in Leeuwarden.

Jan Kooistra

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.