Uitslagen Cascaderun in Hoogeveen

UITSLAGEN – FOTO’S

Drukker dan ooit bij Hoogeveense Cascaderun

Hoogeveen – Het hardlopen wint nog steeds aan populariteit gezien het record aantal deelnemers aan de 8e Cascaderun in Hoogeveen waar meer dan 8.000 deelnemers aan de start kwamen. Voor de lopers waren het bijna ideale weersomstandigheden, perfecte temperaturen en droog. Alleen een af en toe stevige wind werkte hinderend.

…Geweldige sfeer bij groots sportfeest in Hoogeveen…

Het grootste deel van de wind werd echter tegengehouden door een haag aan toeschouwers, naar schatting 35.000, die de lopers aanmoedigden. Deze aanmoedigingen, applaus en gejuich gaven echter extra energie waardoor de wind naar de achtergrond verdween.

De Cascaderun steunt ook dit jaar weer een aantal goede doelen. De 8e editie zijn dat Unicef ( Kinderloop), Toon Hermans Huis Drenthe, Stichting ALS Nederland, Stichting Shoma (Onderwijsondersteuning Noordwest Tanzania) en VOKK (Vereniging Ouders Kinderen & Kanker).

5 mijl: De vijf mijl werd gewonnen door de Keniaan Stephen Nkubitu, die finishte in 23.28. Bij de vrouwen werd gewonnen door de Keniaanse Eizeba Cherono in 25.51
10 mijl: Winnaar Mark Kibiwot in 48.48. Eerste vrouw was Daisy Langst in 57.44.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.