Uitslagen Eerste Brinkloop Diever

UITSLAGEN –  FOTO’S Toli

Gerrie van Barneveld en Grietje vd Schaaf winnen eerste Brinkloop in Diever.

Zoals verwacht stonden er dinsdag 3 juli minder deelnemers aan de start dan vorig jaar, toen 146 nu 91. Vorig jaar was trainer Jelle Luinstra met zijn trainingsgroep van Lionitas Leeuwarden aanwezig en waren er niet zoveel loopevenementen als nu.

Veel lopers hebben de Slachtemarathon nog in de benen en dit weekend waren er lopen in Leeuwarden plus het 50 jarig jubileum van Lionitas, Steenwijk, Workum zelfs twee in deze plaats, Appingedam met 2000 deelnemers, Coevorden, Onstwedde en komende donderdag de Wiekloop in De Wijk en zaterdag organiseerden we zelf de 5e ROC FRIESE POORT FRIESLAND triatlon in Stiens.

Veel jeugd dit keer aan de start, de trainsters van DOS Dwingeloo waren er ook met hun pupillen.Weinig voor de 10 km 19 personen. 40 op de 5 km en 32 op de 2½ km. Henk ten Hoor oprichter van deze winkelketen in boven en ondergoed en sponsor van de Brinklopen gaf het startschot. De Brink was weer gezellig ingericht en wij konden onze nieuwe geluidsinstallatie uitproberen. Christiaan was er niet bij maar hij had alles gemerkt dus het kon niet missen dat er goed geluid uit kwam. Al de vrijwilligers waren weer aanwezig om hun plaats op het parkoers in te nemen en Bert Snel was paraat voor EHBO die materialen hadden we standaard in de bus en natuurlijk de AED.

Om 4 uur wordt de Brink al in gereedheid gebracht, het start/finishdoek wordt gehesen, touw rondom gespannen en de verzorging gereed gemaakt. Wij leverden pionnen om te voorkomen dat er geparkeerd wordt op de Brink. Dit keer brachten we ducktape aan en met rose spuitbus de finishlijn aangegeven. De jury, twee voor elke afstand kreeg een statafel en Toli maakte de fotoreportage. Er wordt bij de inschrijving, voor € 2,50 loop je mee en de jeugd betaald een euro, meteen een startlijst gemaakt die ik krijg voor de start. Altijd prima geregeld daar in Diever.

Er staan wel 4 personen bij de verzorging om bekertjes water en sponzen over te geven. Fietser voorop en bij de laatste die over de finish komt, dat was nu Geertje Hoogland uit St.-Anna in 58.56 en kreeg uit handen van Josefien de poedelprijs.

Een pittige loop die Brinkloop, allemaal klinkers en bochtenwerk. Voor een snelle tijd hoef je niet te komen maar jongens als Jan Venhuizen,  Jan Stuursma, Jan Scheenstra, Ben Stellingwerf, Remon van Lunzen, Jesica Oosterloo, Lydia Doornbos, Yvonne Kassenberg, Mariska Postma, Bertha Bruggenkamp etc komen graag een keer deelnemen al is het niet om een prijs. Een parkoersrecord of seizoenrecord geven ze hier een prijs in de vorm van een waardebon na de 9e loop eind Augustus. Voor de rest doe je mee voor de fun. Vandaag waren ze er dus niet ook het talententeam van 4mijl Groningen was er nu niet.

De uitslagen en foto’s van Toli staan op de site www.dieversportief.nl

De volgende loop waarbij SV Friesland is betrokken is zaterdag 7 juli de www.Oldewierdenloop.nl in Opende, 9 Juli zijn ze in Ten Boer waar Jan speakert en het geluid plus klokken regelt en dinsdag weer in Diever bij de 2e Brinkloop.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.