Uitslagen en foto’s Van der Veen & Kromhout Run

UITSLAGEN FOTO’S Toli Schanssema – FOTO’S Wim Oosterloo

273 Deelnemers Van der Veen & Kromhout Run in Appelscha

Van der Veen & Kromhout RunZaterdag 5 september stond deze loop op de overvolle hardloopkalender. Georganiseerd door de Loop Sport Vereniging Invictus & Sportvereniging Friesland. Slechte weersvoorspelling en dagen voorafgaande was er veel regen gevallen. Dus een pittiger parkoers dan eerdere edities. De start en finish was nu op het marktplein van de Boerenstreek. Mooi ruim, gezellig en zon wat wil je nog meer. De boog, tenten, spandoeken, dranghekken ,verzorgingswagen etc. werden neergezet door de vele vrijwilligers van beide verenigingen. In de kantine van de VV Stanfries was de inschrijving en ook voldoende kleed-/douchegelegenheid. Er werd gebruik gemaakt van de chiptiming van AV PEC 1910 uit Zwolle. Deze werkt met hetzelfde systeem als in het Buurcontactloopcircuit in Groningen. Gemakkelijk en het geeft een snelle uitslag. De prijzen konden vlot worden uitgereikt bij het finishgebied.

Voorzitter Freddy de Vos fietste voorop, hiervoor had hij eerst de verzorgingsposten onderweg voorzien met het materiaal wat nodig is; 5 literkannen water, tafels, bekerrekjes en bekertjes. De jeugdloop ging vooraf de grote loop van start en werd 5 minuten uitgesteld omdat er wat jeugd laat inschreef en het erg druk was bij de inschrijven. Maar liefst 273 deelnemers melden zich aan, boven verwachting als je weet hoeveel lopen er dit weekend zijn. Wagenborgen(193) Ruinerwold, Triatlon Wommels, Borkum, Milleniumloop Ylst, Loopfestijn Dalfsen, Roekenloop Weidum, Trail Apeldoorn etc. Organisatie was tevreden. Toch willen ze volgend jaar bekijken of er een gunstiger datum is.
Jan Kooistra deed verslag op het plein, Rink Post deed de startschoten en konden de marathonklokken worden ingedrukt. Het was ook gezellig druk, er kwam wel een buitje maar in de tent en muziekkapel was het droog. Daar kon het publiek mooi droog staan.
Zodra men over de finish kwam werd men verwend met bouillon, vruchtendrank, sportdrank, thee, fruit en ontbijtkoek. Voor acht euro liep men mee en kreeg als herinnering een prachtig loopshirt. Deze worden ook veel gedragen tijdens andere lopen, dus van goede kwaliteit. Al met al een zeer geslaagde loop, de sponsor v.d. Veen & Kromhout werd bedankt voor hun steun. Wim Oosterloo en Toli Schanssema maakten prachtige fotoreportages.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.