Uitslagen Gaasterlan Run Balk

GaasterlanRun

Voor de uitslagen en foto’s klik op de links hieronder!

08 KM DAMES – 08 KM HEREN – 15 KM HEREN

FOTO’S Janke vd Schaaf – FOTO’S Toli Schanssema

BALK – Jan Scheenstra wint 1e Gaasterlan Run te Balk de 15 km in 0:51:26 Riekele Kobes wordt 2e in 0:53:05 en Willem de Boer maakt het podium compleet met 0:53:50

Jan Scheenstra

Jan Scheenstra

Op de 8 km was Jan Willem Nieboer de snelste 0:28:08 voor Ynte Lemstra 0:28:41 en Alon Levin 0:28:42. Bij de dames was er winst op deze afstand voor Anita vd Wal 0:37:48. Tweede werd Esther Wouda 0:37:48 en derde Annemarie Speerstra 0:40:30

Verslag Jan Kooistra

Bij de VV Balk wilde men iets anders bedenken voor hun Wilgenloop die ze al vele jaren organiseerden maar de laatste twee keer moest worden afgelast door gladde wegen. Gekozen werd voor een nieuwe naam, de Gaasterlân – Run en twee afstanden van 8 en 15 km. De route van de  8 km ging vanaf het sportveld richting Ruigahuizen over Nij Amerika en via de Bremer Wildenis terug naar Balk, veel lopers kenden een gedeelte van de route van de Marderhoekloop die 12 november vanuit Oudemirdum werd gehouden door de Sportvereniging Friesland.

De 15 km ging ook richting Ruigahuizen  via het fietspad naar Sondel langs de bunkers bij recreatiepark Sondel en dan ook via de Bremer Wildenis  Nij Amerika en Ruigahuizen terug naar het sportveld in Balk. De start van de 15 km was op het sportveld waar het gezellig druk was met de lopers die hun spieren warm draafden over het veld met muziek. Het startsein  klonk voor deze lopers, de marathonklokken werden ingedrukt en weg waren ze achter de voorfietser aan. Een prachtig gezicht zo’n grote groep van een 150 deelnemers, 10 minuten later ging nog eens ruim 150 lopers van start voor de 8 km.

Een prachtig parkoers, prima georganiseerd met twee klokken voor iedere afstand één en al de nummers en tijden werden genoteerd, de organisatie kreeg hierbij steun van Jan Kooistra van SV Friesland  die er toch was met marathonklokken, statafels en propaganda materiaal. Al de deelnemers werden namelijk uitgenodigd om op zondag 26 februari 2012 mee te doen aan de 4e Oerpolderloop in It Heidenskip. Ook een schitterende loop nu met ook een korte afstand van plm. 7 en 3 km.  Die van 14 km is er ook weer bij daar verwacht men ook de meeste lopers op. Inschrijven kan straks via www.inschrijven.nl  de limiet is 500 lopers. Zie voor meer informatie www.svfriesland.nl

De deelnemers kwamen voornamelijk uit zuid Friesland, maar ook zag je veel uit de rest van de provincie en Groningers en Drenten maar ook kwam men van over de afsluitdijk naar Balk om mee te draven. Wat een succes en iedereen was op tijd ingeschreven. Na afloop kreeg iedereen een lekker suikerbrood en voor de eerste drie van elke afstand was er een prijs zowel voor de mannen en vrouwen. Onderweg was er drinken voor de dorstige lopers en na afloop ook. Janke v.d.Schaaf en Toli Schanssema maakten mooie foto’s die te zien zijn op de sites van Toli, SV Friesland en natuurlijk op de eigen site www.gaasterlan-run.nl  De speaker zorgde voor een goed verslag zo wist het publiek wie er won maar ook voor de andere lopers was er genoeg aandacht van deze speaker. Vol lof was men ook voor de goede voorbereiding en het duidelijk uitzetten van de route met oranje pijlen op de bordjes. Fout lopen hoefde beslist niet. Er was ook nog een bezemfietser achteraan de grote stoet hardlopers.

Winnaars

Jan Scheenstra uit Zuidveen  Start’ 78 won de 15 km in 51.26   voor Riekele Kobus Haskerhorne  AV Heerenveen  53.05 en Willem de Boer Exmorra AV Horror 53.50 Tjerk Bruinsma Makkum  SV Friesland werd vierde in 54.20 voor Tiedo Tinga Bolsward AV Horror 56.29 zijn vrouw Yvonne  AV Horror won bij de vrouwen op deze afstand voor Geke Venema Easterlittens  SV Friesland en Liesbeth Steenbergen Sneek. AV Horror.

De 8 km werd gewonnen door Jan Willem Nieboer Amersfoort 28.08 voor Ynte Lemstra Lemmer SV Friesland 28.41 en Alon Levin Amsterdam 28.42 4. Simon Regnerus Marrum SV Friesland 30.00  5. Richard de Jong Sneek 30.26  Bij de vrouwen won Anita v.d.Wal Harlingen SV Friesland  37.48 De voorlopige  uitslagen staan op www.gaasterlan-run.nl  voor de officiële uitslag nog even geduld aub.

3 gedachten over “Uitslagen Gaasterlan Run Balk

  1. Hele mooi parcours, jammer dat het zo’n puinhoop was met de uitslagen.
    Ik was nl. sneller dan de nr.3 op de 8 km (onder de 40 min, iets van 39.52)
    nou ja……………………….. jammer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.