Uitslagen Kerstcross Oranjewoud

UITSLAGEN

Podium KerstcrossORANJEWOUD – Op zondag 21 december organiseerde AV Heerenveen wederom de traditionele Kerstcross in de bossen bij Oranjewoud. De Kerstcross werd voor de 14e keer georganiseerd. Ook de kerstman zelf was weer present.. Zo’n 260 deelnemers liepen over diverse afstanden, waarbij gestreden werd om het Open Noordelijk Kampioenschap Cross.

De dag ging van start met de trimloop over maximaal 10 km. Bij de trimloop gingen bijna 100 deelnemers van start, waaronder een aantal van de “Start met Hardlopen” cursus van Bea van der Mei. Vervolgens was het de beurt aan de jongens en meisjes Junioren (C/D) over 2 km. Daarna gingen de jongens en meisjes t/m 10 jaar van start voor hun 1 km. Als laatste gingen de Junioren A/B en de vrouwen en de mannen van start voor hun wedstrijd over respectievelijk 4, 6 en 10 km.

Bij de lange cross mannen won Marco Gielen (met op zijn palmares o.a. een 1e plaats bij de nationale kampioenschappen veldlopen, naast vele andere titels op de lange(re) afstanden) in een tijd van 33:20 min. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Jacelyn Gruppen in een tijd van 22:28 min. Zie ook het verslag van Omrop Fryslân

Bron: av Heerenveen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.