Uitslagen Langste Straatloop St.-Jacobiparochie

UITSLAGEN – FOTO’S Janke vd Schaaf

Langste Straatloop

St.-Jacobiparochie – Zaterdag 31 mei 2014

Ruim 300 hardlopers aan de start bij Langste Straatloop in St. Jabik.

Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik organiseerde deze zaterdag de Langste Straatloop van Nederland vanuit hun eigen vestigingsplaats. Prachtige weersomstandigheden, heel veel deelname en inschrijven in de achtertuin van Aukje en Hendrik, veel vrijwilligers die alles in het werk stelden om het de lopers naar de zin te maken.

Jan v.d. Hoek had prachtige routes uitgezocht die op elkaar aansloten zodat de verzorgers al de lopers langs hun post zagen komen. Ruim 5 uur heeft hij werk gehad om de gehele route te voorzien van kalkpijlen en hier en daar een afstand op de weg te zetten. Routekaartjes bij de inschrijving en publicatie op www.afstandmeten.nl  waren er om de looproute te bestuderen. Maar onderweg werden er ook de nodige aanwijzigingen gegeven als er een groep af moest slaan naar de Ouwedyk .

De start was in de Hofstraat, Wijtse Breidenbach uit Zwolle gaf het startschot en nam samen met Astrid Zijlstra de tijden op en reikten de bekers uit aan de snelste loper en loopster van iedere afstand. DJ Christiaan Valk verzorgde het geluid en de muziek en ging ook nog als voorfietser mee nadat hij vriendin de nodige aanwijzingen had gegeven om het gezellig te houden zolang hij weg was.

Om de 5 km stonden vrijwilligers met water, Coca Cola, sportdrank, ontbijtkoek en fruit klaar om de lopers  de gelegenheid te geven om zelf iets te pakken van de tafel en vaak konden ze het ook nog aanreiken. Verkeersregelaar Gerben Koopmans uit Franeker had zich beschikbaar gesteld om de oversteek te verzorgen en kreeg hierbij ook nog steun van anderen. Het was druk in St.-Jabik de Kaatsvereniging Het Noorden organiseerde een kaatswedstrijd voor schooljongens met 100 kaatsers op de lijst. De meesten waren alweer naar huis zodat de hardlopers ook een parkeerplaats konden vinden. De wedstrijd had een vlot verloop en er waren ook nog twee doucheruimtes bij hun beschikbaar mocht het in het gymnastiekgebouw te druk zijn.

Ritters verhuur had een toiletwagen geplaatst bij start en finish en Akke Ykema regelde de eindverzorgers nu de vaste cateringdames binnen voor soep en gehaktballen zorgen en natuurlijk de lopers van het nodige vocht voorzagen. De deelnemers vonden het een leuk en lagen na afloop lekker in het hoge gras na te genieten van hun prestatie. Al loopje in een prachtige omgeving het blijft pittig zo’n eind lopen maar een mooie testloop voor de Mar-athon van Sneek op 21 juni.

Bonnie en Jouke Valk zorgden voor de uitgifte van de startnummers van bijna 200 voorinschrijvers waar maar weinig van waren weggebleven. Ook had Jouke ’s avonds de uitslagen klaar en op www.uitslagen.nl gezet. Janke v.d. Schaaf maakte een prachtige fotoreportage. De deelnemers hadden alle waardering voor zo ’n goede organisatie die op de meeste veeroosters matten had gelegd. Het inschrijfgeld was dan wel iets hoger dan de SV Friesland normaal berekend maar zo ’n loop brengt nu eenmaal extra kosten met zich mee.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.