Uitslagen Oerpolderloop

UITSLAGEN – FOTO’S Janke vd Schaaf

Willem de Boer en Ylona Kruis winnaars Oerpolderloop.

Oerpoldeloop

De SV Friesland organiseerde zondag 23 maart de 6e Oerpolderloop in It Heidenskip. In de voorgaande jaren was dit eind februari of begin maart maar door de steeds voller wordende hardloopkalender leek hen deze datum gunstiger. Maar omdat Schiermonnikoog ook naar dit weekend werd verplaatst en ook de 32 van Kampen en de Leeksterlenteloop werden georganiseerd leek deze keuze niet goed uit te vallen. Maar toch 235 lopers aan de start van de 7 en 14 km. Veel trainers liepen liever een 26 km testloop met hun groep als voorbereiding op de komende marathons. Als deze afstand er bij de Oerpolderloop bij was waren er vast meer dan 300 lopers geweest. Misschien moet de organisatie dat overwegen.

Oerpolderloop

Het was zonnig weer, na een flinke hagelbui ’s morgens, maar het bleef aardig hard waaien maar dat hoort bij een Oerpolderloop in It Heidenskip. SV Friesland had er weer van alles aan gedaan om de lopers een mooie loop aan te bieden. Iedere kilometer stond aangegeven met bordjes en kalkcijfer op de weg, om de 5 km verzorging met lauw water en ook op de helft van de 7 km stond een verzorgingspost bezet door vrijwilligers van It Heidenskip. De weg was afgezet voor doorgaand verkeer en het start/finishpunt midden in het dorp werd feestelijk ingericht met boog, tenten en verzorgingswagen met warm en koud drinken en fruit. Marathonklokken en tijdjury voor de uitslagen die vlot na de loop op www.uitslagen.nl stonden. DJ Chris verzorgde de muziek en geluid. Op de site www.svfriesland.nl: foto’s, reportage, verslag en uitslagen.

Prachtig gezicht toen Wijtse Breidenbach uit Zwolle het startschot had gelost. De 7 km ging het oosten in de 14 km het westen. Een fietser voorop en verkeersregelaars die er voor hadden gezorgd dat de auto’s op de juiste plaatsen waren geparkeerd. Iedereen was voorzien van een startnummer uitgegeven in het Dorphuis voor de nainschrijvers en de voorinschrijvers hadden thuisgestuurd gekregen. Het was gezellig in het dorpshuis waar iedereen snert of oersoep kreeg aangeboden en na afloop ook de prijsuitreiking plaatsvond. Douchen kon hier ook. De snert was bereid door inwoners van It Heidenskip  die een snertpakket hadden gekregen en de snert zondagmorgen naar het dorpshuis hadden gebracht. SV Friesland bied alle deelnemers deze snert aan en vergoed deze, de opbrengst is voor het dorpshuis. Een traditie ingezet door Antsje en Folkert.

Bij de voorinschrijving bijna geen wedstrijdlopers dus werd besloten de eerste vijf aankomenden bij de mannen en vrouwen op de 14 km een beker aan te bieden en bloemen voor de winnaars. De eerste drie op de 7 km mochten ook een beker in ontvangst nemen. Er waren lopers bij die nog nooit iets hadden gewonnen en nu met een mooie beker thuis kwamen. Iedereen mocht een herinnering uitzoeken. De prijzen werden uitgereikt door Bonnie Valk en Hennie Boonstra. Voor Antje was er een boeket bloemen als dank voor het sponsoren. Zelf was ze ook deelnemer aan deze Oerpolderloop.

Janke v.d. Schaaf de fotografe die bijna bij al de SV Frieslandlopen een fotoreportage maakt was nu ook weer aanwezig en maakte mooie actiefoto’s. Christiaan Valk en zijn Iris maakten foto’s bij de finish. Hennie had het behoorlijk druk bij de verzorgingswagen en Wijtse, Christiaan kreeg ook nog hulp van Bonnie die ook meteen de uitslag meenam om die door Jouke te laten verwerken in het Dorpshuis. Heit Jan Kooistra deed verslag bij de finish.

Veel positieve reacties van de lopers voor SV Friesland, Antsje en Folkert en personeel van het dorpshuis. Jammer dat de 7 km een heen en weer pakoers is maar een ronde van 7 km kan hier niet worden uitgezet; overal komt men voor water te staan.

Uitslagen 14.3 km: 1. Willem de Boer Exmorra 52.37 2e Richard v. Velzen Achlum 53.28 3e Jetze Genee Makkum 53.38 4e Willem Hendrik Ruijg Lies 55.37 5e Klaas/Willem Zwaagstra Ylst 55.42  Vrouwen: 1e Ylona Kruis Horror 57.13  2e Tineke v.d. Vliert Sneek 1.02.14 3e Regina Postma Horror 1.04.29  4e Nynke Steigenga Exmorra 1.05.22 5e Janet Werkema Sneek 1.05.40

7.3 km: 1e Siep Nota Horror 27.05 2e Arie Steneker St.Nicolaasga 33.12 3e Douwe Postma Exmorra 34.03 4e Gerard Postma Koufurderrige 34.13 5e Wibe/Jan Elgersma Harich 34.37  Vrouwen: 1e Sigrid Postma Horror 32.41  2e Herma Bakker Workum 35.41  3e Margriet Postma Koufurderrige 35.50 4e Marijke Bekkema Itens 35.59 5e Charlotte Tsang Horror 36.12

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.