Uitslagen Olde Wierdenloop in Opende

Ruim vierhonderd deelnemers bij  warme Olde Wierdenloop in Opende

UITSLAGEN

Nu er steeds meer lopen op de hardloopkalender verschijnen wordt de spoeling dunner voor de organisaties die al vele jaren hun loop organiseren. Zo ook bij de Olde Wierdenloop in Opende. Ieder jaar kwamen er meer lopers aan de start en de organisatie werd steeds professioneler door ervaring.
Men beschikt in Opende over een prachtig mooi parkoers opgemeten met de jones counter dus een echte halve marathon maar ook een 10 en 6 km run en daarbij ook een goed bezette kidsrun. Verder heeft men de beschikking over een MFC De Veste waar voldoende ruimte is voor het inschrijven, douchen en een gezellige kantine. Nabij dit centrum is een ruim parkeerterrein voor auto’s maar ook ideaal om daar de start/finish neer te zetten met de SV Frieslandboog, verzorgingswagen en geluid plus de tijdwaarneming van Mysports. Die staat er met camera’s om finishfoto’s te maken. Ook ruimte genoeg voor de prijsuitreiking. Het was drukkend warm en er werd regen verwacht maar net nadat de laatste lopers zouden zijn gefinisht. De start van de halve marathon was om 10.00 uur mooie tijd om voor het warmst van de dag binnen te komen en omdat de 10 en 6 km later starten komt alles gelijktijdig binnen en is het reuze gezellig na de finish bij de verzorgingswagen van SV Friesland waar Josefien en Anneke zorgden voor voldoende drinken en fruit. Onderweg veel verzorgingsposten met water en sponzen, één opmerking was er wel van de halve marathonners zij kregen pas na 7 km drinken en veel willen dat graag eerder met deze warmte. Daarna was het prima geregeld. Heel veel vrijwilligers heb je nodig bij zo’n loop en die zijn er altijd wel te vinden al hoor je overal dat dit minder wordt. De mensen hebben het allemaal te druk met andere dingen.
Dank zij de spavo kunnen ze beschikken over voldoende dranghekken, SV Friesland was er met hun nieuwe boog die tijdens de loop door een rukwind om ging maar geen schade veroorzaakte, nadat hij steviger was vastgezet bleef hij overeind tot de laatste was gefinisht. De masseur zijn tent ging ook de lucht in dus verkaste hij naar de sporthal. DJ Chris had zijn tent goed vastgezet en had geen probleem om het geluid en de muziek te verzorgen. De apparatuur van Mysports.nl bleef ook heel zodat zij keurig op tijd de uitslagen klaar hadden en om 12.00 uur de prijsuitreiking plaats kon vinden. Miss Beauty Oueen en de Princess twee leuke jongedames deden de prijsuitreiking , bloemen, envelop en fles bubbels en de kussen voor de winnaars. Ook mochten ze de startschoten lossen bij alle afstanden. De premies voor het parkoersrecordverbetering van € 100,00 hoefde niet te worden uitgekeerd deze tijden 1.07.56 mannen en 1.18.22 vrouwen werden niet verbeterd.
Met 400 deelnemers aan de start kan de organisatie wel tevreden zijn. De Goudplevierloop, 50 van Assen, Rond de Blesseloop en nog meer lopen in het noorden zondag de KIKArun Heerenveen laten de lopers een keuze maken en de vakanties in het Noorden zijn al begonnen. In Leeuwarden organiseerde de wijkvereniging de zuidlanden ook nog een loop buiten de kalender om ook daar gaan weer lopers heen die anders in Opende lopen en die het nu dichter bij huis konden doen
Al met al een geslaagd evenement waarvoor de lopers de organisatie bedankten voor hun inzet. De volledige uitslagen en foto’s zijn te vinden op de site www.oldewierdenloop.nl en www.svfriesland.nl. Ook op facebook zijn de verenigingen te vinden met verslagen, foto’s en reacties van lopers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.