Uitslagen Oudejaarsloop Marrum

UITSLAGEN

Foto’s Janke vd Schaaf  Deel 1 (5 & 10 km) – Deel 2 (21.1 km)

Foto’s DJ Chris (finish)

Oudejaarsloop Marrum Oudejaarsloop Marrum Oudejaarsloop Marrum Oudejaarsloop Marrum Oudejaarsloop Marrum Oudejaarsloop Marrum

NEALS STRIK  EN MARISKA KRAMER  WINNAARS  HALVE MARATHON OUDEJAARSLOOP MARRUM.

Bijna 400 deelnemers durfden het op de laatste zaterdag in december aan om deel te nemen aan de klassieker onder de hardloopwedstrijden  de 35Oudejaarsloop in Marrum.

De loop wordt gehouden op een parkoers waar weinig beschutting is al het hard waait en dat deed het deze zaterdag zeker, harde wind in het eerste gedeelte maar dan heb je nog wat beschutting van het groepje waar je in loopt, later moet je het alleen doen en dan is het even afzien maar als je dan weer over de finish komt heb je voldoening over de prestatie die je toch maar weer even heb volbracht. Gelukkig was het niet zo koud, rond de 10 graden, maar veel te warm voor de winter.

Een nieuw team stond dit jaar klaar om de organisatie op zich te nemen, de oude ploeg had het al zoveel jaren gedaan, nu maar eens een paar anderen het voorbereidende werk laten doen en kunnen degene die altijd moesten toezien hoe een ander loopt nu zelf kunnen deelnemen. En de nieuwe ploeg deed het uitstekend, ze konden nu beschikken over het nieuwe kleedgebouw en in het oude konden de 5.4 km lopers zich inschrijven.

 

De 10.8 km lopers deden dat in de kantine en de wedstrijd en prestatielopers voor de halve marathon in het gymnastiekgebouw. Voor de uitslagverwerking  vroegen ze Cisca en Sietze Wetting en de stemden daar met in, ze doen dit ook al vele jaren. Het gehele parkoers had men al gepijld toen het een keer niet regende.

SV Friesland is mede organisator en daardoor kan deze Oudejaarsloop onder de vlag van de Nederlandse Atletiekunie worden georganiseerd en is de halve marathon een officiële wedstrijd. Dat betekend wel dat alleen wedstrijdlicentiehouders in aanmerking komen voor de prijzen, zo kon het gebeuren dat drie vrouwen niet een prijs ontvingen terwijl iemand die langzamer liep wel een prijs kreeg.  Hen werd aangeraden lid te worden van een vereniging waar je een licentie kunt krijgen.

Harde wind dat merkte de organisatie ook bij het opzetten van de grote tent, dat ging niet en risico nemen en met een kapotte tent te blijven zitten is ook niet de bedoeling. Gelukkig had SV Friesland wat kleinere tenten  die werden opgezet tussen de verzorgingsaanhang en de SV Frieslandbus. Lekker beschut en konden de tenten vastgezet worden aan beide voertuigen. Gretha Hofstra had nu een mooi beschut plekje om de lopers thee, bouillon, vruchtendrank en fruit aan te bieden. Ook stonden er genoeg krukjes om even te bekomen van deze pittige oudejaarsloop. Onderweg weer veel vaste vrijwilligers op de kruispunten en in de verzorging. Om de 5 km werd de lopers warm drinken aangeboden prima geregeld zoals men gewend is bij deze organisatie.

Het was gezellig bij start/finish, DJ Chris had de muziek wat herder gezet om boven de wind en blazer van de boog uit te komen. Opa Jan Kooistra was de speaker en heeft zijn eigen manier van verslaggeving, voordeel is dat hij veel lopers kent bijna iedere week is de SV Friesland wel betrokken bij een loop. De inschrijving ging vlot, de deelname was nog beter dan vorig jaar bijna 400 en daar was men blij mee in Marrum.  Er waren zelfs mensen van het nieuwe team die slapeloze nachten hadden en o zo blij waren dat alles zo mooi verliep.

De prijsuitreiking duurde wat langer dan verwacht maar het is dan ook geen peulenschilletje om 400 mensen in te voeren en dan meteen ook de uitslag  te geven.
Anneke Kerstholt en Wijtze Breidenbach noteerde al de nummers handmatig en dat met momenten dat er een tiental lopers tegelijk over de finish rent. Maar ze hebben ervaring en Hennie Boonstra assisteerde hen als het snel ging hield ze de lopers tegen na de finish.

Wethouder sportzaken van de gemeente Ferwerderadiel en inwoner van Marrum Jaap Hijma gaf de startschoten, en reikte de prijzen uit. Het nieuwe team kon weer beschikken over een groot aantal vrijwilligers, ook de EHBO was aanwezig ook het AED apparaat was paraat al hoop je dat nooit te gebruiken. Bij de deelnemers de 83 jarige Berend Schreuder uit Zweeloo die de 5.4 km liep voordat de anderen waren gestart, dit om de anderen niet in de weg te lopen was zijn opmerking over het waarom. 
De 10 jarige Jan/Anne Postma uit Kollum volbracht ook weer zijn 10.8 km en ontving van Jan Kooistra een prijs voor deze prestatie. Normaal is 10 km teveel voor een 10 jarige maar Jan/Anne is hierop goed getraind en het kost hem dan ook niet veel moeite om deze afstand te lopen. Zager Syb v.d. Ploeg liep ook de halve marathon niet als zijn broer Jacob die jaren terug een verdienstelijk triatleet was en veel prijzen won.

Janke v.d.Schaaf en Christiaan Valk maakten fotoreportages die te zien zijn op www.svfriesland.nl in de namiddag stonden ze al op de site‚ avond ook hierbij de uitslagen en het verslag. Het nieuwe team is best tevreden ook hebben ze weer veel geleerd zo bouw je ervaring op.
Jammer dat de snert  was verzuurd, het was zo lekker voorbereid. Maar er was genoeg anders te krijgen in de gezellige kantine van de VV Marrum. www.vvmarrum.nl 

Dank zij de vele sponsoren konden de lopers deelnemen voor een laag inschrijfgeld, was er een mooi prijzenparket voor de snelsten en kreeg iedereen een bidon als herinnering. Prima geslaagde loop.

UITSLAGEN
Op de halve marathon won Neals Strik uit Baarn 1.13.30 voor Willem de Boer Exmorra 1.15.00 3e Jan Venhuizen Smilde 1.15.04 4e Jan Scheenstra Zuidveen 1.16.01 5e Jan Albert Veenema Sneek 1.16.52 Douwe Nauta Leeuwarden had dezelfde tijd.
Vrouwen: 1e Mariska Kramer Drachten nieuw parkoersrecord 1.17.36. 46 seconden sneller dan vorig jaar en dat met deze harde wind. 2e Liesbeth Steenbergen Sneek 1.36.03 3e Rietje de Weger Hoorn 1.40.00 4e Tineke v.d.Wal Heerenveen 1.41.23 5e Sarina Jannes Heerenveen 1.49.20
10.8 km. 1e Henk Bos Sloten 41.20 2e Ynse Stienstra  Wargea  41.40 3e Simon Regerus Marrum 42.57  4e Pieter Talsma Warten 43.31 5e Edward Hilgenga Harlingen 43.53
Vrouwen: 1e Maaike Hornstra Jellum 49.04  2e Bertha Bruggenkamp Smilde 49.13 3e Jantien Hoekstra Berltsum 51.19 4e Fimke Hoekstra Heerenveen 53.03 5e Sandra Hoekstra Amstelveen 53.23
5.4 km: 1e Gerrit Wolbers  Franeker 18.53  2e Sibbele v.d.Meulen Kollum 21.33  3e Stefan de Jong Blije 22.24 4e Jelmer de Rijke Deinum 22.27  5e Anton Spinder Suwald 22.54
Vrouwen: 1e Tessa Boot Sneek 23.49  2e Anouk de Vries Franeker 20.01  3e Mare Wiersma Blije 30.58 4e Gelma Beimers St.-Anna 31.20 5e Esther Miedema Boksum 31.58
Volledige uitslagen zie www.svfriesland.nl en www.vvmarrum.nl en www.uitslagen.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.