Uitslagen Pipegaelloop Jubbega

Pipegaelloop 2012

UITSLAGEN

JUBBEGA – Op 9 juni 2012 was het weer zover, alweer de achtste Pipegaelloop. Jannie en ik krijgen zo langzamerhand wat routine, maar het is ieder jaar wel weer spannend of alles weer goed gaat. Als we ’s morgens vroeg de route uitzetten lijkt het weer vrij matig, maar echt veel regen valt er gelukkig niet.

Iets na tien uur, wanneer we met de vrijwilligers bezig zijn met de voorbereiding, begint het al redelijk druk te worden met het inschrijven van de lopers, en om half elf is het een ware drukte in de Pipegael. Tegen de klok van elf uur worden er 137 lopers geteld en dit is een nieuw record!
Na wat met de geluidsinstallatie te hebben gerommeld, konden we een kort toespraakje (helaas nog steeds zonder geluidsversterking) van start gaan.

De vele vrijwilligers in het veld stonden ondertussen klaar op de kruispunten en bij de drinkposten. Al na 19 minuten kan de eerste loper van de 5 kilometer worden binnengehaald. Ook op de 10 en 15 kilometer worden snelle tijden gezet en parcoursrecords te niet gedaan. Al met al was het weer een prachtige loop en volgens de deelnemers ideaal weer om te lopen. Met dank aan de vele vrijwilligers en onze sponsoren zien we nu al weer uit naar de negende editie van de Pipegaelloop.

Jannie en Sjoerd Jongsma
Bron: www.pipegaeltsje.net

5 kilometer
Jappie Doller 19.00
Nanne Heida 20.20
Tobias van der Mei 20.56

10 kilometer
Riekele Kobus 36.13
Simon Regnerus 40.08
Henk van der Meer 42.21

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.