Uitslagen Rotstergaastloop

Lizette van der Vegt boekt in Rotstergaastloop haar vierde overwinning, Riekele Kobes zijn derde.

Bron: av Heerenveen

HEERENVEEN – De sneeuw van vrijdag dreigde even roet in het eten te gooien, maar de organisatie kwam al snel tot het besluit dat de loop gewoon doorgang kon vinden.  En zaterdag werd het gelijk van de organisatie en van de deelnemers aangetoond. De sneeuw, de zon, het windstille weer en de rijp aan de bomen en struiken rondom Rotstergaast en in het natuurgebied Het Schar, zorgden voor een unieke entourage van deze prachtige loop. Er waren 89 deelnemers die deze 15 km. loop van Rotstergaast of de korte afstand van 7 km. hadden verkozen boven de schaatstoertocht die bij Earnewâld plaatsvond.
Op de korte afstand bij de heren was Jappie Doller uit Waskemeer de snelste in een tijd van 27:48. De tweede plaats was voor Harm Zijlstra van AV Heerenveen en derde werd Ton Cusiel, ook uit Heerenveen. Bij de dames was het Geke Venema van SV Friesland, die als eerste over de finish kwam. Zij had een ruime voorsprong op de nummers twee en drie, de AV Heerenveen leden Tineke van der Wal en Elsbeth Rispens.
De overmacht van Lizette van der Vegt bij de dames op de 15 km. was nog veel groter. Zij is in deze competitie niet te kloppen De (ex-Knipster) atlete van Groningen Atletiek boekte in haar vierde optreden in deze wintercompetitie haar vierde overwinning in een tijd van 1:05:08. Rona Aal, die de enige andere overwinning in deze competitie op haar naam bracht werd hier tweede op eerbiedige afstand van Lizette. AV Heerenveen atlete Jolanda Koops wist de derde plaats te bemachtigen.
Ook bij de heren was de winnaar oppermachtig. Riekele Kobes had met zijn tijd van 54:31 bijna twee minuten voorsprong op de tweede aankomende, leeftijdgenoot Jan Sytze Jonker. Beide mannen zijn lid van AV Heerenveen. Op de derde plaats eindigde SV Friesland atleet Eelco Hoogeveen uit Blije in een tijd van 58:40.
Op zaterdag 3 maart volgt de zesde en laatste loop in deze Faber Sport Wintercompetitie. De start is dan in De Knipe.

De volledige uitslag van de Rotstergaastloop staat hier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.