Uitslagen Skutsjerun Langweer

Uitslagen 2015 – FOTO’S Toli Schanssema

Twee zussen strijden om de eer in Langweer

Winnares skutjserunHet spande erom, zaterdagmiddag in Langweer. Wie ging met er met de Skûtsjerun titels van 2015 vandoor? Lange tijd zag het ernaar uit dat het Sigrid Postma, de winnares van de eerste Skûtsjerun in 2014, zou lukken om haar titel op de 10 kilometer met succes te verdedigen. Maar in de Buorren kwam toch haar zus nog voorbij. Regine Postma kaapte de overwinning net voor de neus van Sigrid weg. Beiden in Langweerder toptijden, dat wel: 42:47 en 42:48.

Topprestaties
Even eerder hadden we al topprestaties gezien van Deborah Peter uit Leeuwarden (22:41 op de 5 kilometer) en Bert Mol, die net onder de twintig minuten bleef (19:09) op de 5 kilometer. Harmen Jorritsma uit Joure rende hard en bleef onder de veertig minuten. Hij won de 10 kilometer in 39:26.

Groot succes
En dat zijn alleen nog maar de winnaars! In totaal kwamen er rond de 350 lopers (jong en oud) aan de start in Langweer, waar de lentezon weer volop scheen. Bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar! Iedereen genoot van de zon, de zeilen op het water en natuurlijk de eigen prestatie. Alle uitslagen zijn te vinden op de uitslagenpagina van onze site, www.skutsjerun.com.

RanjaRun
Aandoenlijk en inspirerend om te zien waren de kleine atleten. Bijna 70 kinderen tussen de 4 en 11 hadden zich ingeschreven voor de RanjaRun. Zij renden een race van 500, 1000 of 1500 meter. Op de pagina van de Ranjarun staan alle winnaars en alle deelnemers.

Beelden
Maar nog mooier dan woorden en cijfers zijn de beelden van mensen die plezier hebben. Bekijk op de website www.skutsjerun.com een impressie van een prachtige dag. De zonnige foto’s zijn van fotograaf Bas Jongerius. Tot volgend jaar in april, in Langweer! Want iedereen weet het: de lente begint pas echt als de Skûtsjerun in Langwar is geweest…

Hieronder zijn de winnaars en complete uitslagen van 2015.
Dames 5 kilometer. Winnaar: Deborah Peter.
Heren 5 kilometer. Winnaar: Bert Mol.
Dames 10 kilometer. Winnaar: Regine Postma.
Heren 10 kilometer. Winnaar: Harmen Jorritsma.
De winnaars en deelnemers van de kidsrun staan op de pagina van de RanjaRun.

De organisatie en jury hebben uiterste best gedaan om alle tijden zo goed mogelijk te bij te houden. Mochten er ondanks dat toch opmerkingen, correcties of opmerkingen zijn, laat het dan weten op skutsjerun@gmail.com.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.