Uitslagen Slach Om É Mar Burgum

19e SLACH OM É MAR 200 DEELNEMERS AAN DE START. NIEUW RECORD!

FOTO’S Janke vd Schaaf

Jan ScheenstraVoor de 19e keer werd in Burgum de Slach om é mar georganiseerd door de stichting samen met SV Friesland. Donkere luchten en de buienradar voorspelde ook al niet veel goeds. Nu geeft een doorsnee hardloper niets om wat regen maar de mooi weer lopers blijven thuis en velen lopen thuis wel een route tussen de buien door.

Veel hardlopers zijn in training voor de slachte marathon en lopen liever een lange afstand, er waren er dan ook die eerst voor hun zelf een aantal kilometers liepen en daarna deze halve marathon in Burgum. Een schitterende route ook bij somber weer, die bruggen zijn wat lastig als ze open moeten voor een boot door te laten maar die wachttijd trek je gewoon van de eindtijd af.
Het was weer beregezellig in Burgum, deze dag ging de Berenloop op Terschelling ook open voor inschrijving bij de start in Burgum om 11.00 uur konden nog 300 lopers zich melden voor die halve marathon, de meeste deelnemers hadden dat ’s morgenvroeg al gedaan samen met nog 3.000 lopers.. 

250 kinderen hadden zich aangemeld voor de wandeltocht, daar 85 op de halve en 115 op de 11 km maakt 450 deelnemers en dat bij regenachtig weer. De organisatie hoefde niet te klagen. Dat deden wel drie snelle lopers op de 11 km. De voorfietser ging verkeerd en bracht deze lopers te vroeg naar de finish na 6.5 km. Gelukkig liep de rest van de 11 km wel de goede route die aangegeven was met bordjes.

De stichting is een goede doelenclub en ook nu werd er gelopen voor een doel, een lagere school die gebouwd wordt in Haïti. Voor iedere deelnemer betalen de sponsoren een x-bedrag en zo komt men jaar rond de € 10.000 voor dat doel. De gemeente Tietjeksteradiel staat vierkant acht dit gebeuren en stelt materiaal beschikbaar en veel ambtenaren zetten zich vrijwillig in deze dag. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer vrijwilligers betrokken bij zo’n organisatie.

Een prachtige prijs voor de snelste vrouw en man op de 11 en 21 km. Van glas en uitgereikt door de wethouder. Jammer dat Jan Scheenstra Zuidveen de winnaar van de halve marathon 1.18.07 deze uit z’n handen liet vallen. Scherven brengen geluk, maar toch zonde. Inge v.Schaick won bij de vrouwen 1.42.38 – 6.15 brug is 1.36.23. Rona Aal Drachten won bij de vrouwen op de 11 km  50.40. Stefan v.d.Wal Drachten won bij de mannen 46.13. De uitslagen staan op de site www.slachomemar.nl en op www.svfriesland.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.