Uitslagen Slootloop Bolsward

Bron: LAB

Hieronder een filmverslag van Ton Visser

Prima weersomstandigheden, veel deelnemers en heel veel publiek bij de zesde editie van de Slootloop in Bolsward.

Er waren vier verschillende afstanden/categorieën. Bij de jeugd was er de kind/ouder run. Hierbij konden kinderen tot en met 12 jaar, samen met hun vader of moeder, een afstand lopen van 1500 meter. Hierbij stonden 41 kinderen aan de start en dus ook 41 volwassen begeleiders.

Daarna startte de jeugdloop met ruim 100 deelnemers. Waaronder een compleet voetbalelftal uit Sneek. Zij liepen de afstand als team en wachten op elkaar bij elke hindernis en indien nodig hielpen ze elkaar.Deze categorie  liep dezelfde afstand alleen zonder begeleider. Daarnaast was er voor de 16 jaar en ouder keuze uit de 3 of 5 km. Ook hier stonden ruim 100 deelnemers ingeschreven.

Meervoudig winnaar op de 5 km, Tiedo Tinga,  had dit jaar meer tegenstand dan andere jaren. Jan Sytze Jonker bleef tot diep in de tweede ronde in het spoor van Tido en zo bleef het tot het einde toe spannend. Tido sloeg het beslissende gaatje dij de afdaling van de container en behield deze voorsprong tot het einde. Jan Sytze finishte als tweede voor nummer drie Willem de Boer.

Nieuw dit jaar was het net wat over de brug hing van de Hartwerdervaart. Waar de deelnemers anders via de kant het water konden uitstappen, moesten ze nu via het net klimmen en dat maakte de Slootloop weer iets zwaarder dan zijn voorgaande edities.

Hieronder een erg mooi filmpje vanuit het perspectief van een deelnemer. 

Foto’s Petra Kroon
Foto’s Peter Siemonsma
Foto’s Ronald Hettinga
Foto’s Anneke de Boer
Foto’s Henk Canrinus

5 km heren

 1. Tiedo Tinga
 2. Jan Sytze Jonker
 3. Willem de Boer

5 km dames

 1. Jacolien Ruizendaal
 2. Djoke Postma
 3. (volgt)

3 km heren

 1. Ruben Jellesma
 2. Sylvan Hogeboom
 3. Ype Jansen

3 km dames

 1. Lotte Boersma
 2. Klaziena Politie
 3. Birgit Koster

Jeugduitslagen volgen later…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.