Uitslagen Triathlon Stiens

Janke v.d. Schaaf:
Deel 1: Klik hier voor de foto’s
Deel 2: Klik hier voor de foto’s
Johan Beintema 
Klik hier voor de foto’s
Humphrey Paap
Klik hier voor de foto’s
Laas Bonnema
Klik hier voor de foto’s van de kwart triathlon
Klik hier voor de foto’s van de jeugd
Klik hier voor de foto’s van de vrijwilligers

Stefan en TidoStefan vd PalDe Winst

Triathlon in Stiens een groot succes.

Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik organiseert elk jaar heel veel prestatielopen, alleen of samen met andere organisaties in Friesland, Groningen en Drenthe. Deze zaterdag de 30e Juni was er geen loop maar organiseerde de Triatloncommissie voor de 6e keer de ROC Friese Poort Friesland triatlon in Stiens.

9 maanden kost de voorbereiding, plannen, vergunningen, sponsoren, aanmelden bond, vrijwilligers vragen etc. iedere maand vergaderen en zo is deze 6e editie tot stand gekomen.

Omdat het water in de vaart waar men anders zwom erg bevuild was moest er uitgeweken naar de vaart 300 meter verderop waar een heel geschikt water was ideaal voor de jeugd en voor de groten moest de route goed worden aangegeven omdat er een bocht in zat en men dus rechts moest blijven zwemmen, skippyballen zorgden voor de afbakening en twee grote gele boeien lagen er als keerpunt. Astrid en Duco hadden hier veel werk voor verzet en kregen hierop goede reacties. Natuurlijk is het wat krap met zoveel deelnemers maar dat zie je vaak genoeg bij andere triatlons.

De duikers van  http://www.miramarfriesland.nl  uit Stiens en de www.reddingsbrigadestiens.nl  waren met veel mensen aanwezig om te zorgen dat iedereen zonder problemen het zwemparkoers te kunnen volbrengen.

Dit jaar kon de organisatie beschikken over de parkeerruimte bij het gezondheidscentrum, hier werd de grote tent van 8 bij 4 geplaatst en de informatietent en de toiletwagen van Hessel. In de grote tent moest men zich aanmelden en werden de deelnemerstassen uitgedeeld. De chipregistratie kreeg ook een tent en DJ Chris had de beschikking over een tent en aanhangwagen. Op het terrein nog twee tenten om te verkleden, hier is ook veel gebruik van gemaakt maar de meeste deelnemers verkleden en douchen zich in Sporthal It Gryn. Hier melden zich ook al de 140 vrijwilligers  zich voor hun tas met hesje, vlag, lunchpakket  etc.

Bij de ZPC konden veel auto’ s staan maar de verkeersregelaars hadden nog meer ruimte toen het daar vol was. Cor Zeemans is de bordenman en heeft voor iedere ingang van het dorp borden gemaakt zodat niemand om de startplaats hoefde te zoeken.  We hebben meer dan 40 borden geteld.

De gemeente Leeuwarderadeel werk volledig mee en daarom mocht wethouder van sport Agada Wachter het startschot geven bij de jongste jeugd en later bij de senioren.  Van ROC Friese Poort gaf het startsein van de oudere  jeugd en reikte de prijzen uit bij de jeugd. Mooie standaars en bon van Mc Donalds.

De prijsuitreiking van de ouderen bleef beperkt tot de overall winnaars omdat er zoveel prijzen zijn in de vorm van geldprijzen, maakt men het bedrag liever over via de bank. Veel deelnemers willen graag weer vlot naar huis na hun triathlon omdat het druk is op de weg zeker richting het zuiden i.v.m. TT in Assen.  Er stonden zelfs deelnemers in de file die niet op tijd in Stiens  konden komen aan de start. Maar hierop kon men niet wachten dus werd er op tijd gestart.

Prachtig zonnig weer met nu en dan wat wolken waar geen regen uit kwam, enkele kilometers verder viel er wel regen. De kalkpijlen die vrijdags waren gezet waren goed duidelijk te zien voor bij het fietsen en het lopen.  De verzorgers op het loopparkoers, twee posten, hadden het flink druk met het uidelen van water en sponzen, ook na de finish was er voldoende drinken, bouillon en fruit. De organisatie had gezorgd voor een tent en krukjes waar het goed vertoeven was. Vol lof was men over deze service.

De EHBO Stiens  was ook met veel mensen aanwezig en hadden gelukkig weinig te doen. Veiligheid is heel belangrijk bij de triatlon. Valpartijen bleven uit, vorig jaar bij regen had men meer werk.

Omdat er nu op een andere plaats werd gestart met het zwemmen moest er ook een dubbele omroepinstallatie komen. SV Friesland heeft die. Het speakeren moest nu even anders worden georganiseerd. De snelste van de achtste moesten het even zonder speaker doen maar toen de eerste vrouw Charissa Zijlstra binnenkwam was hij al druk bezig de deelnemers binnen te praten.

Marathonklokken gaven de tijd aan, ook werden deze gegevens via de chip geregistreerd en Wijtse Breidenbach noteerden hen handmatig. De uitslag was snel bekend en stond al op de site www.svfriesland.nl  ook de foto’s gemaakt door Janke en Djurre v.d.Schaaf staan op die site.

Stefan v.d.Pal uit Leeuwarden en lid van SV Friesland won de kwart triatlon. Hij had zijn zinnen gezet op de overwinning en is tot het gaatje gegaan bij de triatlon van zijn club de SV Friesland.

Een prachtig evenement met meer dan 400 deelnemers  is SV Friesland best tevreden mee. De triatloncommissie  werd bedankt en iedereen hoopt dat er ook een 7e editie komt.

Jan Kooistra

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.