Uitslagen Zevende Brinkloop in Diever

NIEUW PARKOERSRECORD VOOR YVONNE KASSENBERG BIJ 7e BRINKLOOP.

FOTO’S Toli Schanssema – UITSLAGEN

Yvonne Kassenberg

Het was drukkend warm deze dinsdagavond de 14e augustus in Diever waar de St.Sport Promotie Diever samen met SV Friesland de 7e Brinkloop van dit jaar organiseerde.
Rond 7.00 uur waren er nog maar weinig aanmeldingen en was de verwachting dat de honderd niet werd gehaald. Maar om half acht stonden er toch nog 137 deelnemers aan de start.

Jelle Luinstra uit Dronrijp en trainer van de wedstrijdgroep van Lionitas was deze avond ook weer aanwezig met zijn hele groep. In de plaats van de baantraining verkiest hij 2 keer voor deelname aan de Brinkloop en boekt daarmee succes. Hij mocht dit keer het starschot geven.

De te lopen ronde is 1250 meter bestaande uit klinkerstraten en veel bochtenwerk, verkeerregelaars staan op iedere hoek om de lopers veilig te laten lopen. Bij iedere doorkomst staat de verzorgingspost met een team dat bekertjes water en sponzen aangeeft en dat was deze avond zeker nodig.

Natuurlijk gaf de groep van Jelle het tempo aan en Yvonne Kassenberg uit Leeuwarden deed haar uiterste best om haar record scherper te stellen 37.24 en dat lukte ze liep zelfs een persoonlijk record op de 10 km. 36.07 Prima prestatie en dat bij deze hoge temperaturen. Jammer dat Mariska Kramer zich niet lekker voelde en niet mee kon doen. Ze heeft voor zichzelf wat ontspannen gelopen in de omgeving van en in Diever.

De meeste lopers kozen voor de 5 km de anderen voor de 10 en op de 2½ waren het minst aantal deelnemers. De jeugd van Diever is met vakantie en dat was te merken aan de deelname. Voor de laatste die over de finish kwam, net binnen het uur, Reinder Tel Surhuizum, was er de poedelprijs uitgereikt door Josefien Kooistra.

Jan Kooistra deed verslag maar kon een moment zijn mond houden omdat de geluidsinstallatie te heet werd en de beveiliging deze uitzette en werd het stil op de brink.
Na 10 minuten deed hij het weer en kon hij met het verslag doorgaan. Een ventilator moet worden aangeschaft om de installatie te koelen.

De volledige uitslagen stonden dezelfde avond al op www.dieversportief.nl de foto’s van Toli Schansema komen ook op deze site met een link naar zijn eigen site www.hardlopenmettoli.nl waar duizenden foto’s op staan. Toli kan niet meer hardlopen maar geniet nu van het foto’s maken van de lopers in actie. Zijn vriend Frans Scheuneman, hij heeft al 143 Brinklopen volbracht, loopt en hun vrouwen Hennie en Gea zijn altijd als fans/supporters aanwezig.

Zaterdag de 18e augustus is de laatste Hoeve aan den Wegloop in Oude Willem en komen er nog twee Brinklopen. Bij de laatste op 28 augustus doen Partij v.d. Arbeid kopstukken mee zij lopen samen met veel anderen voor de Voedselbank Westervelde niet als verkiezingsstunt maar omdat ze dit hebben beloofd. De opbrengst wordt direct na de finish uitgereikt op de Brink aan een vertegenwoordiging van de Voedselbank.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.