Uitslagen Zomerloop Terschelling

TERSCHELLINGER ZOMERLOOP MET RUIM HONDERD DEELNEMERS AAN DE START.

Foto’s: Klik hier

Een dag na de Hoeve aan den Wegloop in Oude Willem organiseerde de SV Friesland zondag 5 augustus samen met de Lange Afstand Lopers Terschelling voor de 10e keer de Zomerloop over 5-10-15.3 km.

Janna en Jan Lettinga en Wim Bakker regelen op Terschelling West de route deze is uitgezet door een mooi stuk bosgebied en aangegeven met borden en op punten staan vrijwilligers. Maar liefst 21 vrijwilligers zijn deze dag in touw om de lopers op een ontspannen manier hun gekozen afstand te volbrengen. Onderweg is er een verzorgingspost en na de finish een flesje drinken aangeboden door Groothandel Kooyman. De vergunningen vraagt Jan in één keer aan voor het hele jaar. Buiten deze zomerloop is er ook nog een herfstloop in Oktober en de Ontbijtloop in November de zaterdag van de Terschelling Marathon de Berenloop. Donderdag 9 Augustus is de Worldrunnersloop ook bij het zwembad de Dôbe.

Prijzen worden er niet altijd uitgereikt maar ter gelegenheid van deze 10e editie had Loonbedrijf Hoekstra en Zn uit Landerum voor de snelste drie op elke afstand voor zowel de mannen als vrouwen bekertjes beschikbaar gesteld. Berber Hoekstra mocht die nadat iedereen was gefinisht uitreiken. Al de deelnemers kregen een presentie aangeboden door Blokker uit Midsland.

Het personeel van Zwemparadijs De Dôbe ontving de lopers weer gastvrij, na de loop mochten ze gratis zwemmen. Janna Lettinga, Josefien Kooistra en Els deden de inschrijving vlot.

Vorig jaar 82 deelnemers nu 101 lopers aan de start. Het regende maar voor de deelnemers geen probleem, beter wat regen dan hoge temperaturen. Voor het publiek was dat wat minder plezierig.

Als dank voor hun jarenlange inzet werden al de vrijwilligers door de organisatie verrast met een mooi boeket bloemen. Ze werden bij de uitreiking nogmaals bedankt en men hoopt dat ze er bij de Herfstloop weer bij zullen zijn.

Er wordt handmatig de uitslag bij gehouden en dat deed Ester uitstekend, Jan Kooistra van SV Friesland speakerde en deed verslag. Wim Bakker had iedereen duidelijk uitgelegd hoe het parkoers er uit zag en wenste iedereen veel succes. Omdat Janna en Jan alles prima hadden geregeld kon Wim zelf meelopen. Foto’s werden er gemaakt door de kabelkrant Terschelling.

Uitslagen.
15.3 km. 1e Leander de Graaf Loopgroep Leeuwarden 1.01.20 2e Folkert Huisma Drachten 1.02.30 3e Jos Beijer Dieren 1.04.02 Vrouwen: 1e Jacinta Fancel Leeuwarden 1.06.10 2e Akkelien Stelpstra Burgum 1.16.23 3e Anneke Boiten West Terschelling 1.23.17
10 km: 1e Rob de Bos Midsland 37.47 2e Wim Bakker West Terschelling 40.52 3e Gerrit Betzema Tytsjerk 41.17 Vrouwen: 1e Judith v.d.Meer Dronrijp 43.59 2e Anqelque Kuipers Alkmaar 45.44 3e Mirjam Laanstra en Kyra Meijer Terschelling 51.51
5 km: 1e Taco Schaaf Groningen 17.49 2e Anton Tuinstra Drachten 20.11 3e Willem Krijgsman Lexmond 20.27 Vrouwen: 1e Marieke Potijk Groningen 19.37 2e Lynn v.d.Schaaf Leek 23.47 3e Neeke Smit Terschelling 24.09 Volledige uitslagen zie www.svfriesland.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.