Van der Veen en Kromhout Run Appelscha

Appelscha, 1 september 2012

Van der Veen en Kromhout Run Appelscha

Van der Veen en Kromhout Run Appelscha

Vandaag werd er in Appelscha de Van der Veen en Kromhout Run gehouden. Foto’s van Janke vd Schaaf van deze loop staan inmiddels online en zijn HIER te bekijken.  Klik hier voor meer foto’s

250 DEELNEMERS DERDE VAN DER VEEN & KROMHOUT RUN

In 1999 heeft LSV Invictus in samenwerking met SV Friesland in het kader van het 100 jarig bestaan van Staatsbosbeheer, de SBB-run georganiseerd. Gezien de grote deelname en de enthousiaste reacties heeft LSV Invictus besloten om ieder jaar in samenwerking met SV Friesland deze loop te organiseren.
Zaterdag 1 september was de 3e editie van de v.d.Veen & Kromhoutrun in de voorgaande jaren hete deze loop de Kring Apotheekrun en Drukkerij v.d. Meer run.

Deze zaterdag was het prachtig zonnig weer en ideaal hardloopweer, niet te warm en toch had de organisatie voor drie waterposten op de 10.5 km lange route door de bossen van het Drents Friese Wold gezorgd. Een prima verzorging en na de finish warme bouillon, thee, multivruchtendrank en fruit.

Hoeveel deelnemers zich zullen aanmelden is altijd weer een verrassing, er zijn veel lopen bijgekomen de laatste jaren maar ook het aantal lopers is enorm gegroeid dus kan iedere loop wel voldoende deelnemers trekken. De SV Friesland heeft een vaste groep die aan al hun lopen meedoen en dat is wekelijks bijna het geval. Deze dag waren er ook lopen in Damwoude, Ruinerwold, Ter Apel en Wagenborgen, vrijdag was er een loop in Garyp en Zondags de loop in Reahûs. Woensdag organiseerde SV Friesland de 25e Visserijdagenloop met 266 lopers aan de start, komende woensdag 5 september hopen ze weer zo’n aantal te mogen ontvangen bij de EE-loop in Britsum en zaterdag 8 september bij de Glazenstadloop in Berlikum.

Met 250 deelnemers aan de start van deze 3e v.d.Veen & Kromhout run is de organisatie dan ook best tevreden, 68 op de halve marathon, 130 op de 10.5 km en 52 op de 5 km zijn er meer dan in 2011 236 en minder dan in 2010 259. Dit keer geen eretekens als prijs maar prijzen in natura en dat wordt door de winnaars gewaardeerd, de meesten hebben de kast al vol staan met bekers en standaards, een prijs in natura is leuker. De prijsuitreikingen konden vlot nadat de eersten van die afstand binnen waren worden uitgereikt, de uitslagverwerking stond bij de finish en Wijtse Breidenbach en Astrid Zijlstra die de nummers en tijden noteerden zijn ervaren schrijvers die bijna nooit een persoon missen die is gefinisht. Zo konden de prijswinnaars op het ereschavot plaats nemen en werden gehuldigd.

Zoals altijd was het weer gezellig op de Boerenstreek waar de start en finish was, het plein is verkeersvrij en ruimte genoeg voor de start/finishboog, tenten, spandoeken en verzorgingswagen. Ook voor de speaker is er voldoende ruimte om zijn werk te doen en te zorgen voor genoeg geluid. Dat de deelnemerslijsten zo vlot klaar zijn is ook een voordeel voor hem om de lopers binnen te halen met het noemen van hun namen.

Ook nu konden ze weer beschikken over de ruime kantine en kleed/douche gelegenheid bij de VV Stanfries. Mooi dicht bij de start en voldoende parkeerruimte voor al de auto’s van lopers die overal uit de wijde omgeving naar Appelscha waren gekomen om deel te nemen aan deze mooie loop.

Voldoende inschrijvers en de uitreiking van de loopshirts beschikbaar gesteld door de sponsor Van der Veen & Kromhout Registeraccountants en Belastingadviseurs Drachten. Jelle v.d.Meulen mocht de startschoten lossen. Ook collega’s liepen mee. Voor het verbeteren van het parkoersrecord was € 100,00 beschikbaar.

De uitslagen, foto’s en verslag staan op de site van www.lsv-invictus.nl en www.svfriesland.nl Janke v.d.Schaaf uit Oentsjerk was er weer om een prachtige fotoreportage te maken.

Uitslagen
5100 meter: 1e Merwin Dollison Winsum 17.12 2e Gerko Floor Groningen 19.37 3e Jesse Buiteveld Appelscha 20.06 Vrouwen: 1e Sabine Spreen Rolde 22.32 2e Amber Banis Langedijke 25.23 3e Sanne Graafstra Appelscha 26.08
10.5 km: 1e Joost Kluglust Nijmegen 36.59 2e Arie de Jong Oosterwolde 37.38 3e Taco Schaaf Groningen 41.15 Vrouwen: 1e Rona Aal Drachten 46.46 2e Saffira Kiewiet Haren 48.45 3ee Adrie Hartholt Appelscha 48.57
21.1 km: 1e Barry Bronsema Groningen 1.15.16 (parkoersrecord is 1.12.06) 2e Eelco Hoogeveen Blija 1.20.41 3e Klaas/Jan Hofstra Appelscha 1.21.02 Vrouwen: 1e Lotte de Hosson 1.31.59 (parkoersrecord is 1.25.42) 2e Laura Batterink Westerbork 1.36.26 3e Hilda Broekhuizen Winsum 1.43.18

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.