Vooruitblik Cross Duathlon en MTB Ameland

Veel oud winnaars aan de start op Ameland bij de Cross Duathlon en bij de Kalas MTB Race

Ameland – Op zaterdag 7 en zondag 8 maart 2020 vindt voor de 10e maal MTB-Ameland en voor de 4e maal Cross Duathlon Ameland plaats. Dit jaar zijn beide evenementen in hetzelfde weekeinde om sporters de gelegenheid te geven beide evenementen te combineren en te genieten van een mooi weekeinde vol sportbeleving op Ameland Sporteiland Het komende weekend staat bol van activiteiten en uitdaging voor mountainbikers en (cross) run-bike-run atleten. Het Waddeneiland is op zaterdag het decor van de Cross Duathlon en de Kalas MTB RACE. Op zondag is de MTB Toertocht met routes van 15/35/65/95 km over het hele eiland.

De Cross Duathlon heeft een aantrekkelijk deelnemersveld voor een spannende wedstrijd met bij de dames o.a. Sanne van Paasen (winnares 2019), Linda van Vliet (winnares 2018), Alieke Hoogenboom, Andrea van Loo en Anne Zijderveld. Bij de heren strijden o.a. Arie de Jong (winnaar 2018), Joep Staps, Michael Krijnen, David van Oosten en Johan Bouma om de ereplaatsen.

De Kalas MTB Race start meteen na de Cross Duathlon en is een MTB-wedstrijd voor verschillende categorieën (jeugd-, junioren-, fun- en wedstrijdrijders) waaraan zowel individueel als in teamverband kan worden meegedaan.
Grote favoriet bij de wedstrijdrijders, die 4 x 8 km afleggen, is de meervoudig winnaar op Ameland, Bram Imming (Egmond Binnen). Hij zal vooral strijden met zijn teamgenoot Wim Verdonk (Egmond aan de Hoef) en met de mannen van het Mountaibiketema.com, Martin Schuttert (Burgum) en BramRood (Broek op Langedijk)

Rene Hooghiemster, vorig jaar 2e en vertegenwoordiger van hoofdsponsor Kalas Benelux is helaas niet aanwezig. Door een zwaar ongeluk tijdens zijn training is hij nu druk met revalideren. Wij hopen allemaal dat hij er volgend jaar weer bij kan zijn op wat voor manier dan ook.

Voor het parcours maakt de organisatie gebruik van het uitdagende gebied ten noorden van Vakantiepark Klein Vaarwater in Buren. Duinen met voldoende hoogtemeters, strand op- en afgangen, singletracks met voldoende natuurlijke obstakels en het speciale gevoel van het strand rijden maken van zowel de run-bike run als van de MTB Race een sportieve uitdaging voor de allround sporter.

Cross Duathlon en Kalas MTB Race 2020

Op zondag start in alle vroegte de MTB-Ameland Toertocht. Hier kunnen de deelnemers op een recreatieve wijze genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. De afstanden waar men uit kan kiezen zijn: 15, 35, 65 of 95 kilometer. In totaal zullen het komende weekeinde ca. 1500 sporters Ameland bezoeken.

 • Programma Cross Duathlon zaterdag 7 maart
  11.00 Start Cross Duathlon Junior (1-3,5-1) individueel
  11.30 Start Cross Duathlon Lang (8-27-4) individueel en duo’s. 11.35 Start Cross Duathlon Kort (4-14-4) individueel en duo’s. 13.20(ca.) Finish eerste deelnemer Cross Duathlon Lang
  17.00 Prijsuitreiking
  Uitslagen via deze link 
 • Programma MTB Ameland Toertocht zondag 8 maart
  09.00 Start Toertocht Ameland Xtreme 95 km 09.30 (vanaf) Start Toertocht 35 km, 65 km, 15 km Junior)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.