Zaterdag 20/12 inschrijving Mar-athon Sneek geopend

Meer Mar-athon rond Sneek en meer

bannermarathon2015

Na de meer dan geslaagde eerste editie van de Mar-athon rond Sneek en meer in 2014, krijgt dit wandel- en hardloop evenement een vervolg. Op zaterdag 20 juni 2015 kan Sneek zich opmaken voor een nog grotere toestroom van deelnemers en publiek.

Meer dan lopen
MAIL-15-01Kom op zaterdag 20 juni naar Sneek en beleef de tweede editie van de mar-athon rond Sneek en meer. Laat je op de langste zaterdag van het jaar onderdompelen in de karakteristieke Friese natuur en de typerende watersportdorpen langs de Snitser Mar. Een loop om never nooit meer te vergeten. Start om 19.00 uur in de avond en loop de ondergaande zon tegemoet. Zweef tussen water en wolken over de paden en dijkjes langs het Sneekermeer. Ga jij het redden om voor zonsondergang te finishen? Of ga je voor de extra sfeer en loop je het laatste gedeelte in de schemer de eeuwige roem en je medaille tegemoet.

Meer deelnemers
MAIL-15-02Door het invoeren van startvakken kunnen er straks op de 21 kilometer 2.500 hardlopers starten. “Zo krijgen meer deelnemers de kans om aan deze zeer gewilde afstand mee te doen. Vorig jaar was de 21 km met 1500 startbewijzen al binnen drie weken volgeboekt.”, aldus organisator Dimitri Ravensbergen van Stichting Sport Als Stimulans. “De eerste editie zijn we voorzichtig begonnen om te kunnen kijken welke aantallen de route langs de Sintser Mar (waar het evenement haar naam aan ontleend) aankan”. Naast die 1500 op de 21 kilometer waren er in 2014 meer dan 4.000 wandelaars en maar liefst 1.000 hele marathon hardlopers op pad. Daarmee sprinte dit evenement het eerste jaar direct in de Nederlandse top 5 qua deelnemers aantallen op de legendarische 42,2 kilometer.

Meer startvakken
De beide hardlooponderdelen zullen net als vorig jaar om 19.00 uur van start gaan. Finishen kan tot middernacht, klokslag 24. 00 uur sluit de Mar-athon. John Sloot, een van de drie organisatoren: “Er zijn vragen geweest om eerder te starten, maar dat willen we niet”. Waar andere grote marathons een tijdslimiet van 6 uur hanteren, houdt Sneek vast aan 5 uur. Bewust? “De start om 19.00 uur is uniek in marathonland en naast het logistieke beperkingen met de bruggen langs de route, is het voor hardlopers erg prettig om niet in de hitte die overdag kan zijn, te lopen. De laatste wandelaars finishen om 20.00 uur, de eerste hardloper 15 minuten daarna. Zo is er vanaf 14.00 uur tot 24.00 uur een constante stroom van finishers op het Martiniplein in Sneek. Om middernacht is de dag voorbij en begint het slotconcert op het finishterrein”.

Wat wil je nog meer
MAIL-15-03Het finishterrein in hartje Sneek, vlak bij de meer dan 400 jaar oude Waterpoort, zal ook bij de tweede editie de plek zijn waar wandelaars, hardlopers, publiek en muziek samenkomen. “De locatie om je gloriemoment te beleven”, aldus zanger en organisator Syb van der Ploeg. “Met een nieuwe pleinindeling en passende en sfeervolle programmering zetten we de deelnemers extra in de spotlight. En natuurlijk is er om 24.00 uur weer een spetterende muzikale slotact op het Finishers Festival. Wat wil je nog meer?”

Op die dag
De combinatie van sport en muziek blijkt een gouden combinatie. Niet alleen op die dag in juni. Syb van der Ploeg heeft dit vast weten te leggen in het nummer ‘Op die dag’.

OpDieDag

De bijbehorende videoclip, die op zaterdag 20 december bij de opening van de inschrijving voor de Mar-athon 2015 zijn première beleeft, verbeeldt dat gevoel helemaal. Als duursporter kent Syb dat gevoel maar al te goed. “Soms heb je een dag, dan klopt alles: de voorbereiding, de vorm, de sfeer, het gevoel, alles. Op die dag valt alles samen”.

Meer weten?
Stichting Sport Als Stimulans
Organisatie Mar-athon rond Sneek en meer
www.mar-athon.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.