02/03 Veneboerloop Drachten

av impala

9e editie van de Veneboerloop sterk bezet

Op zaterdag 2 maart organiseert AV Impala de 9e editie van de Veneboerloop. De hoofdafstand is de 10 km, maar er is ook een 5km en een jeugdloop over 1,5km.

Kanshebbers

Vele noordelijke snelle lopers zullen van zaterdag van start gaan in Drachten. Maar de grote favoriet is toch wel Gert Jan Wassink, die een snelle 10km (pr ruim onder de 30 minuten) wil lopen als voorbereiding op het NK halve marathon. Hij zal concurrentie krijgen van de winnaar van de vorige editie Frank Blikslager (31.12minuten). Daarnaast zullen o.a. Arne Mulder en Iwan Kamminga (in voorbereiding op de marathon van Hannover) proberen de strijd aan te gaan.  Maar ook sterke  ‘baan’ lopers zijn van de partij. Huidig Nederlands kampioen op de 3000m indoor Wouter Ploeger en 3e op NK 1500m indoor Stefan Wessel zullen zaterdag starten.  Een mooie wedstrijd belooft het zeker te worden, met 12 lopers (die zich hebben voor ingeschreven) met een persoonlijk record onder de 33 minuten kan nog van alles gebeuren.

Bij de dames is Jessica Oosterloo de grote favoriet, dit na afzeggen van de zieke Mariska Kramer. Uit Friesland zullen o.a. Riekele Kobes, Peter Janssen, Jan Jouke Vos, Douwe Nauta  en Arjen van der Logt en Gerrit Kramer deelnemen.

Parcours
Alle afstanden hebben de start en finish op de atletiekbaan van AV Impala en lopen een eigen ronde door Drachten. Zo loopt de jeugdloop over het fietspad om het complex van AV Impala, gaat de 5km via fiets- en schelpen paden langs de rivier de Drait en loopt de 10km langs het zuid-westen van Drachten via een mooi en snel parcours.
De start van de jeugdloop is om 10.30uur, die van de 5km om 10.50 uur en de 10km om 11.00 uur. Er worden aan deze 9e editie van de Veneboerloop rond de 400 lopers verwacht.

Inschrijven
Inschrijven kan zaterdag in het clubhuis van AV Impala, vanaf 9.30 uur tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd.
Voor meer informatie (route kaarten, ingeschreven lopers, etc.) kijk op www.veneboerloop.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.