Uitslagen Veneboerloop Drachten

UITSLAGEN – FOTO’S
Toptijden Veneboerloop Drachten

Verslag: Harm Noor

De Groninger Wouter Ploeger van het Team 4 mijl werd afgelopen zaterdag de grote winnaar van de 10 km lange Veneboerloop in Drachten. De wedstrijd kende, ondanks het afzeggen van Gert jan Wassink bij de mannen een topbeztting. Het snelle parkoers en de weersomstandigheden stonden dit jaar snelle tijden toe.
Al direct na het door Rene Veneboer geloste startschot namen met name Wouter Ploeger en de Pekelder atleet Iwan Kamminga (AV Aquilo) het initiatief. Het tweetal zou tot 5 kilometer bij elkaar blijven. Toen liep Ploeger bij Kamminga vandaan en soleerde hij naar de finish op de atletiekaccommodatie. De winnende tijd van 29.58 wekte zelfs verbazing bij Ploeger: “Onderweg ging het goed. De kilometertijden bleven steeds binnen de 3 minuten, zodat ik er van uitgang dat mijn doel om tussen de 30.00 en de 30.30 te lopen gerealiseerd zou worden. Maar toen ik bij het opdraaien op de baan hoorde ik ik nog ruim dertig sekonden had om binnen de 30 minuten te blijven, heb ik alles uit de kast gelopen. En gelukkig verbaasde ik mezelf met die 29.58. Een nieuwe pr, een geweldige opsteker”.
Een halve minuut na Ploeger finishte Kamminga, die met 30.52 eveneens een pr liep. Kamminga, die onder begeleiding van trainer Jelle Luinstra helemaal opbloeit, bleef er vrij laconiek onder: “Eigenlijk zijn die korte afstanden niks voor mij. Geef mij die langere afstanden maar”. Met 30.52 liep hij opnieuw een vet pr, de derde binnen enkele weken: in Egmond 1.06.59 op de halve, in Schoorl 1.37.36 op de 30 km en vandaag 30.52 op de 10 km”. Als derde finishte Frank Blikslager in een goede 31.12. Hiermee was een Groninger erepodium helemaal compleet. De Groninger Henk Bakker liep in Drachten zijn eerste wegwedstrijd over 10 km. Enkele weken geleden liep hij in Wildervank op 5 km al 15.57, hetgeen een tijd binnen de 32 minuten op de 10 km mogelijk moest maken. In Drachten startte hij met het doel om binnen de 32 minuten te blijven, hetgeen hem met 31.31 uiteindelijk royaal lukte. Maar liefst negen atleten bleven binnen de 32 minuten, hetgeen aangeeft dat de wedstrijd nee sterke bezetting kende.

Bij de vrouwen heerste Jessica Oosterloo uit Appelscha. De Invictus-atlete soleerde van start tot finish en klokte uiteindelijk 36.55. Met deze eindtijd was zij best tevreden: “Ik ben een week ziek geweest en had daarom weinig verwachtingen voor deze wedstrijd. Toch heb ik heerlijk gelopen en mij tijd, 36.55 is een minuut beter dan ik had verwacht. Ik weet nu dat ik er voor het komende seizoen goed voorsta”.

Op de 5 kilometer was Erik Niemeijer uit Noordhorn een klasse apart. Ook hij liep de hele wedstrijd alleen en finishte in 15.24. Niemeijer na afloop: “toen ik het deelnemersveld op de 10 km zag, heb ik even overwogen om ook de tien te lopen. Maar ik ben daar nog niet klaar voor, vandaar deze 5. De tijd is prima. Kijk met tevredenheid terug op deze loop”.

HEREN, 10 KILOMETER
Plts Naam GJ Woonplaats/Vereniging Tijd
1 Wouter Ploeger Assen 29:58
2 Iwan Kamminga 78 Nieuwe Pekela 30:52
3 Frank Blikslager 92 Groningen Atletiek 31:12
VROUW, 10 KILOMETER
Plts Naam GJ Woonplaats/Vereniging Tijd
1 Jessica Oosterloo 90 Appelscha 36:55
2 Lizette van der Vegt 79 Groningen 41:12
3 Renate Kramer 78 Aquilo 41:51

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.