1-12 Pepernotenrun in Franeker

FRANEKER – Na het succes van de 1e Pepernotenrun in Franeker organiseert SV Friesland (in samenwerking met Albert Heijn Franeker) op zaterdag 1 december de 2e editie van deze loop. De Pepernotenrun is in plaats gekomen van De Ronde over Ried.

Stond vorig jaar de feesttent op het parkeerterrein op het Leeuwarderend. Komende zaterdag staat deze bij zwembad Bloemketerp. Hier kunnen de lopers zich verkleden, douchen en gratis zwemmen. In de tent kunnen de lopers hun startnummer ophalen en wie zich niet heeft aangemeld kan zich hier nog inschrijven. Kosten € 6,00. Iedereen krijgt een herinneringsmedaille, snert, warme chocomelk, pepernoten  etc.

De jeugdloop gaat om half 11 van start voor hun 1500 meter.  Zij lopen via Bloemketerp over het Bolwerk en het schelpenpad naar de finish op het Kor Bootpad. Voor de eerste drie jongens en meisjes is er een prijs in natura. Het gaat hier om jeugd van de basisschool. Een fietser gaat voorop om de weg te wijzen.

Om 11.00 uur gaan de 5 -10 en 15 km lopers van start. Er worden rond de 500 deelnemers verwacht en deze lopen richting station en door het tunneltje naar het Hitzumer binnenpad. De 5 en 10 km slaan voor de brug af, de 15 km gaat door naar Hitzum en via Sopsum naar Kiesterzijl en via het Franekerbos en t’ War  naar de Dongjumerpoort. Via het Bolwerk komt men dan vervolgens bij de finish. De 10 km gaat op de Harlingerweg ook via t’ War naar de finish. De 5 km gaat op de Harlingerweg via de Dreeslaan en door de wijk naar de Dongjumerpoort. Onderweg staan verkeersregelaars  van het White Angels Verkeerregelaarsteam om de lopers veilig te laten oversteken. 

Onderweg is er voor de 10 en 15 km verzorging in de vorm van warm drinken en na de finish bouillon, thee en fruit. In de tent wordt hen door Albert Heijn Franeker snert, chocolademelk en pepernoten aangeboden. Ook voor de 5-10-15 km lopers zijn er prijzen in natura. De prijsuitreiking is na afloop in de feesttent. De Feintjes uit Menaam zorgen voor de sfeermuziek.

Parkeren kan bij het zwembad en omgeving. Bordjes zullen aangeven waar parkeerruimte is. De EHBO vereniging Franeker is medewerking gevraagd en SV Friesland zorgt voor de tijdwaarneming, geluidsinstallatie, speaker, uitslagen en prijsuitreiking. De prijzen, tent, catering, medailles, muziek etc. wordt gesponsord door de Albert Heijn Franeker.

De gemeente Waadhoeke gaf toestemming om deze loop te organiseren. De loop wordt georganiseerd onder de vlag van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.