10/10 Loopoverzicht

Crossseizoen geopend. Noorderfitrun – Survivalrun Leeuwarden

Door: Jan Kooistra

Dit weekend was voor SV Friesland een vrij weekend maar dat betekend niet dat Christiaan en ik niets hoefden te doen.

Zaterdagmorgen eerst naar Joh Sloot voor de folders van de Running Center Crosscircuit 2011/2012. Heb een flinke voorraad meegekregen voor in de foldermapjes.

Running Center Crosscircuit

Running Center Crosscircuit, inmiddels de 16e keer!

Toen door naar Oranjewoud waar AV Heerenveen hun eerste loop van de wintercompetitie organiseerde. Het is hun clubkampioenschap maar deelname staat ook open voor andere lopers. Klaas Peereboom had me gevraagd hun folder mee te nemen in de foldermap die wij uitgeven. Wat hij niet wist dat ik een doos folders had meegenomen uit Joure bij de Joustermerkeloop en deze al in de map had gestopt. Deze zijn verspreid in Boksum, Kubaard en bij de 20 van Drachten. Daar had men profijt van, 135 deelnemers aan de start midden in de mooie bossen van Oranjewoud. Heb zelf een rondje door het bos gemaakt, mooie paden om te hardlopen. De jeugd had al gelopen en de rest startte om 11.00 uur. Anders was dit een half uur eerder. In de stromende regen folders achter de ruitenwisser gestopt en uitgereikt aan een 20 tal van een loopgroep van AV Heerenveen die hun training deden bij de parkeerplaats. Zij deden dus niet mee aan de crossloop.

Vanaf Oranjewoud naar de Groene Ster hier organiseert de SurvivalFryslan van Lionitas de Sijtsma Bikkel Survivalrun waar wij de verzorgingsmaterialen regelen en het geluid. Omdat Harm Noor speaker is bij de 4 mijl van Groningen moest een ander dit in Leeuwarden doen en vroegen ze mij hiervoor. Natuurlijk kan ik lang niet aan de kwaliteit van Harm tippen maar bij gebrek aan beter ingestemd. Imco zou de start doen kon ik tot 11.00 uur beschikbaar zijn om het drinken, bananen etc naar de posten te brengen en kon Christiaan het geluid doen. Maaike Hornstra regelde de starts en kreeg hierbij de microfoon over van Imco toen ik weer terug was.

De start en finishplaats bekeken en overleg gehad met Wijbrand die daar alles regelde. Goede informatie gekregen en hulp van de schoonzoon van Peter Bakker waar we veel steun aan hadden. Even thuis zien en meteen naar radio Eenhoorn met de wethouder Nel van Het Bildt waar ik als vertegenwoordiger van plaatselijk belang het woord moest voeren in verband met huizenbouw in St.-Jabik. Toen naar de Noorderfitrun waar ruim 300 lopers waren gestart en ik de folderpakketten in de zaal en hal kwijt kon.  Wat hadden ze nog een mooi weer tijdens deze loop.

Twee karren met materiaal naar de Groene ster gebracht en zondagmorgen om half zes warm water gekookt en 35 gamellen vol warm water gevuld. Wat een werk  maar op tijd bij Chris. Bij de finish de tent opgezet en samen met de schoonzoon van Peter en Anneke het materiaal op de posten gebracht. Eén post konden we eerst niet vinden, die bleek op een moeilijk berijdbaar pad te staan om er met de bus bij te komen. Maar gelukt.
Voor de rest van de dag gespeakert ging prima al mistten we wat contact met de zender tijdens de prijsuitreiking maar dat was geen ramp. Met Chris de boel opgeruimd, die had Josefien en Jouke gebeld dat zij met twee auto’s naar ons toe moesten komen om de drie karren in één keer te kunnen meenemen naar huis.

Een heel drukke dag maar 1000 deelnemers aan de start, geweldig en wat een bikkels, koud. Nat. Smerig en moe kwamen ze over de finish na de laatste zware hindernis. Hele dag met de 80 jarige Sietske, het boegbeeld van Lionitas, samengewerkt. Prima samenwerking Lionitas-SV Friesland.

Maandags nog wel heel lange dag bezig geweest met het schoonmaken van het materiaal en de zijwanden van de tenten die opgezet bij de garage moesten drogen.

Zaterdag in Zwaagwesteinde – Zondag Herfstloop op Terschelling

Voor de 33e keer organiseren Fytris, de Skeelerclub IDS , VV Zwaagwesteinde en SV Friesland De Fytrisloop in Zwaagwesteinde. Op een prachtig parkoers door de wouden van 6.4-11.1-15 en 20 km die om 11.00 uur van start gaat vanaf de skeelerbaan verwachten we 250 a 300 deelnemers aan de start. Keimpe Roedema en zijn maten verzorging hier de routebepijling en fietsen voorop. Er is kleed-douchegelegenheid bij de voetbalvereniging, Josefien doet de inschrijving in de kantine. Voor meer info zie www.svfriesland.nl en www.scfytris.nl

Zondag de start van de herfstloop op Terschelling. Janna en Jan Lettinga regelen daar de organisatie. Start om 13.30 uur bij het zwembad. 5-10-15.5 km  bosparkoers. 0562-442775

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.