14/12 Unive Dieverzand Boscrossmarathon

14e Unive Dieverzand Boscrossmarathon op 14 december.

Stichting Sportpromotie Diever en Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik organiseren zaterdag 14 december voor de 14e keer de Univé Dieverzand Boscross Marathon in Diever. Een pittige cross in de bossen van het Drents Friese Wold op een parkoers van ruim 10 km. Dit is beslist geen cross voor ongetrainde lopers maar voor echte bikkels die er niet tegenop zien om heuveltje op en af te hardlopen op een soms door regen en sneeuw  zwaar parkoers. Alleen bij ijzel kan deze loop niet doorgaan en wordt dit bekend gemaakt op de hardloopkalender van Noord Nederland www.hardlopendnederland.nl en op de eigen sites www.dieversportief.nl en www.svfriesland.nl 

Dit jaar zit men tegelijk met de adventurerun op Ameland en nog een paar andere lopen in het Noorden maar toch verwacht men 200 a 250 deelnemers aan de start waarvan er al 160 zijn vooringeschreven. De meesten voor de marathon en komen uit alle delen van het land en uit België en Duitsland. Aan de start die zaterdagmorgens  11.00 uur is kan er vanaf 9.00 uur worden ingeschreven in het Dingspilhuus Hoofdstraat 88, 7981 AV Diever, tel. 0521-592072. De kosten zijn voor de marathon 42.195 meter € 12,00 voor de 31.7 km. € 10,50 21.1 km (halve marathon) € 9,50 10.5 km € 4,50. Alles zonder medaille. Wie een medaille wil kan die na het volbrengen van de crossloop kopen in het Dingspilhuus voor € 2,50 maar 80% van de lopers hoeft er geen. Wordt de cross afgelast dan krijgen al de deelnemers hun inschrijfgeld terug.

In het Dingspilhuus is voldoende kleed/douchegelegenheid met warm water. Ook is er een hapje en drankje verkrijgbaar en is het hier reuze gezellig. Op het parkeerplein naast het gebouw is voldoende ruimte voor de auto’s. Parkeerwachters regelen dat er voldoende plaats over blijft voor de klanten van de COOP die hier ook zit.  De start is plm. 1 km. lopen bij het Kasteel. Hier is een toiletvoorziening en tenten voor de kleding en eindverzorging met warme bouillon, thee, vruchtendrank, water en fruit. Bij de doorkomst en onderweg op het parkoers is er verzorging met thee, sportdrank, lauw water, banaan, CocaCola en ontbijtkoek en een poncho om mee terug te lopen naar het Dingspilhuus. Prijzen zijn er niet te winnen, iedereen is winnaar al is er voor de allersnelsten wel een boeket bloemen die hen wordt overhandigd meteen na de finish.

De tijden worden genoteerd en komen meteen op de site www.dieversportief.nl bij de finish staan marathonklokken en een speaker die verslag doet bij doorkomst en finish. De E.H.B.O. Diever e.o. is aanwezig en fietsers van de Fietstoerclub Diever bewaken de route die is aangegeven met bordjes en linten. De foto’s en verslag komen ook op de site. Het beloofd weer een gezellig sportief dagje te worden in Diever.

Parcoursrecord: prijs van € 100,00 voor verbetering van het parcoursrecord op de marathon voor zowel mannen als vrouwen. De bestaande records zijn bij de mannen uit 2002 op naam van André vd Vliert 2.53.58 en bij de vrouwen uit 2006 op naam van Ida Verduin-Boone met 3.23.46.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.