14/12 Jubileumeditie Ameland Adventurerun

10e Ameland Adventurerun op 14 december

Ameland Adventure RunOp zaterdag 14 december is op Ameland de 10e editie van de Adventurerun. De loop midden in de adventperiode ging voor het eerst van start op 11 december 2004 met ca 600 atleten. In 10 jaar tijd is de run uitgegroeid tot een evenement van formaat met dit jaar een record aantal van ruim 4200 aanmelding.

Alle winnaars op de halve marathon van de afgelopen negen edities zijn uitgenodigd in het weekeinde van 14 december om het jubileumfeest mee te komen vieren. Bij de heren zal Iwan Kamminga zijn titel op Ameland van 2012 komen verdedigen en het opnemen tegen o.a. Erik Negerman, Remon van Lunzen en Saher Yousef. Kamminga wonend in Nieuwe Pekela, zal in de strijd om de titel verder te maken krijgen met zijn provinciegenoot Jan Stuursma die derde werd in 2012. Bij de dames is Yvonne Kassenberg uit Leeuwarden de titelverdedigster en zij zal in haar strijd voor de overwinning te maken krijgen met Stefanie Bouma, 2e op het NK halve marathon in 2013 en Saskia van Vugt. Het is nog niet helemaal zeker of meervoudig winnares Mariska Kramer aan de start kan verschijnen.

Voor het parcours in 2013 is gekozen voor de beproefde route van het afgelopen jaar met een lange aanloop vanuit Nes naar het bos en een extra strand op- en afgang rond het 5 km punt. Het unieke, parcours is grotendeels onverhard en geaccidenteerd, uitgezet in de afwisselende en prachtige natuur van Ameland. Bos, duinen, kwelders en het onvoorspelbare strand zijn het decor van deze avontuurlijke loop. Start en finish zijn in het gezellige en sfeervolle centrum van Nes. 

De verwachting is dat tussen de zeven en achtduizend bezoekers naar Ameland komen in het weekeinde van 14 december om zelf mee te doen op een van de afstanden of om de atleten aan te moedigen langs het parcours. Naast de wedstrijd over 21,1 km kan ook gestart worden op de 5 of 10 km prestatieloop en is er voor de kinderen t/m 12 jaar een Kidsrun over 1 of 2 km.

Een mooie toevoeging aan de jubileumeditie is de actie van Glazen Huis Ameland voor 3FM Serious Request. Het hele Adventurerunweekeinde kunnen deelnemers, supporters en toeschouwers genieten van de activiteiten rondom het Glazen Huis Ameland op het Kerkplein in het centrum van Nes. In totaal is bij het aanmelden voor de Adventurerun al een bedrag van ruim € 6500,00 opgebracht voor het goede doel van het Rode Kruis. De opening van 10 jaar Ameland Adventurerun vindt plaats op vrijdag 13 december om 17.30 met een feestelijke warming up in de vorm van de Serious Requestmannen Loop.

Voor aanvullende informatie over wedstrijdzaken, organisatie,persberichten, accreditatie, vervoersbewijzen en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Casper van de Kamp (woordvoerder van de Stichting Sportpromotie Ameland).
Deelnemerslijsten, een plattegrond van het parcours en overige informatie is te vinden op: www.adventurerun.nl

Stichting Sportpromotie Ameland 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.