15-6 10 Engelse Mijlen van St.-Anna

Woensdag 15 juni De 10 Engelse Mijlen van St.-Anna

De sportvereniging Friesland wordt vaak de grootste en actiefste hardloopfamilie van het noorden genoemd. Met 750 leden en bijna wekelijks een hardloopactiviteit bereiken ze heel veel mensen die graag sportief bezig zijn. Hardlopen is een sport die je altijd kunt bedrijven en bij de meeste lopen, zeker die van SV Friesland, betaal je een laag inschrijfgeld op basis van organisatiekosten.

IMG_1594Woensdag 15 juni is er weer zo’n doordeweekse loop. De 10 EM van St.-Anna maar daarbij ook een 10 of 5 km loop. Gezamenlijke starttijd half acht. Een prachtige route uitgezet door Jan v.d. Hoek een hardloper uit St.-Anna. Je loopt rondom St.-Anna en gaat via het mooie schelpenpad en het bos naar Berlikum, vervolgens langs het kassencomplex naar  Beetgum, via de Langhuisterweg terug naar de Hemmemaweg en daarna via het bos weer terug naar de sporthal De Bildtse Slag. 

In het sportrestaurant van de Bildtse Slag is vanaf 18.00 uur de inschrijving. Voor € 5,00 kan iedereen (die deze afstanden hardlopend kan afleggen) meedoen. Je krijgt krijgt  hiervoor een startnummer. Een mooie route aangegeven met kalkpijlen en kilometeraanduiding. Voldoende drinken onderweg, en na de finish warme bouillon, thee, vruchtendrank en fruit. Ook is er de mogelijkheid om na afloop te douchen. Uiteraard worden de tijden genoteerd en komen uitslagen op www.svfriesland.nl (compleet met verslag en fotoreportages) te staan. Er zijn prijzen in de gratis verloting en voor wie het wil is er een herinneringsmedaille waarvoor je wel € 3,00 extra betaald.

De lopen van SV Friesland worden georganiseerd onder de vlag van de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie die de organisatie en deelnemers verzekert. De gemeente Het Bildt geeft toestemming voor dit loopevenement en het White Angels Verkeersteam zorgt ervoor dat de lopers veilig kruispunten kunnen passeren.

In verband met de organisatie van de Centrale Asloop (de opening van de weg Nijegea-Dokkum) waarbij SV Friesland nauw is betrokken wordt deze loop dit keer op de woensdagavond gehouden. We verwachten deze woensdagavond zo rond de 200 hardlopers in St.-Anna. De Start- en Finishlijn is voor de sporthal. Parkeerruimte genoeg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.