25-6 Tiende Triatlon in Stiens

Triatlon bedankt Doniastate met geit voor medewerking

Triatlon-Friesland-678x381Stiens – Kinderboerderij Doniastate krijgt een witte Sahne geit cadeau van Stichting Triatlon Friesland ter compensatie van de verminderde bereikbaarheid op zaterdag 25 juni. Dan wordt namelijk de 10e editie van de Powerbar Triatlon gehouden in Stiens. Het fietsparcours wordt die dag tussen 12:00 en 15:00 afgesloten voor al het verkeer. Lastig, want vlak langs het parcours ligt de Kinderboerderij Doniastate die dan niet te bereiken is. De kinderboerderij heeft daarom in goed overleg met de organisatie besloten die hele dag dicht te gaan.

Voor het eerst een stayer-wedstrijd in Stiens
stefan-vd-palTijdens de 10e editie van de Triatlon Friesland verwacht de organisatie meer dan 600 deelnemers, waarvan 250 landelijke deelnemers uit de eerste en derde Divisie en zo’n 350 individuele deelnemers. In dit jubileumjaar worden de eerste en derde Divisie wedstrijden voor het eerst in Stiens gehouden. ‘Een prachtige opsteker voor de organisatie want nu komt de subtop van triatleten naar Friesland,’ zegt Cor Zeemans, die bestuurslid is van de nieuwe stichting. ‘Maar tegelijk een mooie uitdaging, want dit is de eerste keer dat we een ‘stayer-wedstrijd’ in huis hebben, een wedstrijd waarbij de atleten tijdens het fietsen niet rekening hoeven te houden met een minimale onderlinge afstand van 10 meter. Een stuk spannender dus. Daarom wordt het fietsparcours op die dag helemaal afgesloten, een uitdagende logistieke klus!’

Vooruit met die geit!
Het is de eerste keer dat er een afgesloten fietsparcours is. De organisatie is daarom al in een vroeg stadium in gesprek gegaan met de gemeente, bedrijven en omwonenden, zodat de overlast zo klein mogelijk is. ‘Hille Bergsma en John de Jong van Doniastate waren zo aardig om mee te werken met ons evenement en sluiten die dag zelfs hun deuren. Dat is natuurlijk ontzettend fijn, want dit was nog wel een beetje een obstakel voor ons, we willen zo min mogelijk overlast veroorzaken,’ zegt Johanna Noot van de organisatie. ‘Daarom hebben we ook afgesproken dat we iets terug willen doen in de vorm van de aanschaf van een nieuw dier. En dat is een witte Sahne geit geworden. Zo helpt een geit ons als organisatie weer vooruit! De geit moet uiteraard nog wel een naam krijgen, die mag de winnaar van de jeugdtriatlon bedenken.’

Stefan_vander_pal_triatlonStiens_TimoJepkema

Op het programma
De triatlonsport is een combinatieduursport (zwemmen, fietsen en hardlopen) die individueel of in teamverband beoefend kan worden. De Olympische afstand, die in Stiens wordt afgelegd, is 1500 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen. De sprintafstand is de helft hiervan. Daarnaast worden er estafettewedstrijden voor teams georganiseerd en een speciale triatlonwedstrijd voor de jeugd tot en met 14 jaar.

Omwonenden en bedrijven
De kinderboerderij is zaterdag 25 juni gesloten. Andere bedrijven en omwonenden kunnen ook overlast ervaren want een gedeelte van de route is tussen 12:00 en 15:00 per auto niet bereikbaar. Omwonenden worden hier per brief over geïnformeerd.
Om precies te zien waar het fietsparcours die dag langs gaat, en waar de weg afgesloten is kan men kijken op het volgende internetadres.

De organisatie raadt omwonenden die tussen 12:00 en 15:00 hun auto willen gebruiken aan deze buiten het parcours te parkeren. Na 15:00 zijn alle wegen weer open. Voor vragen kan contact worden opgenomen met de organisatie op: info@triatlonfriesland.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.