15/2 De Acht van Langezwaag

Veel hardlopers verwacht bij 26e Acht van Langezwaag.

Remon van Lunzen was vorig jaar de winnaar van de 25e editie van de Acht van Langezwaag. Toen stonden er maar liefst 415 deelnemers aan de start bij het sportcomplex van de SV Langezwaag. Een sporthal, dorpshuis en ruime kantine waar men ook wel 500 lopers aan kan. Het is dan ook één van de mooiste lopen van Friesland die de lopers door de bossen van Oranjewoud en omgeving Bontebok, De Knipe laat gaan met onderweg verzorging op 4-6-11-16 km punten en men kan ook nog kiezen uit 5090 meter – 10 km – 16.3 km en 21.250 meter en ook nog een jeugdloop van 2 km. Voor de jeugd zijn prijzen beschikbaar gesteld. 0 t/m9 jaar en 10 tot 12 jaar. Vorig jaar is er voor het eerst een 10 km in één ronde gelopen dat viel beter in de smaak dan 2x de 5 km.

De start is vanaf 11.00 uur voor het sportcompex Paradys 8 8404 BV Langezwaag. De route is aangegeven met kalkpijlen, bordjes en lint. Op kruispunten staan verkeersregelaars die aangeven waar de lopers over moeten steken. E.H.B.O.ers zijn onderweg en bij de finish.

Het inschrijfgeld is voor de jeugd en leden SV Friesland en SV Langezwaag, de twee organiserende verenigingen, € 3,00 anderen betalen € 4,00 en kunnen hiervoor deelnemen, douchen en verkleden, verzorging onderweg en bouillon,thee,vruchtendrank en fruit worden hun tijden opgenomen en gepubliceerd op de sites en zijn de leden van de atletiekunie verzekert. Niet leden lopen op eigen risico. Maar de meesten zijn wel lid of zelf verzekert. Wie een medaille wil kan die kopen na het volbrengen bij Josefien. De jeugd krijgt altijd een medaille als herinnering aan deze loop.

Deze loopt telt mee voor de SV Frieslandclubcompetitie waarvoor heel veel belangstelling is en dat is ook een van de redenen dat de deelname zo groot is in Langezwaag. Inschrijven kan vanaf 9.30 uur in de kantine. Voor nog meer informatie zie www.svlangezwaag.nl en www.hardlopendnederland.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.