16/3 Bonifatiusloop Dokkum

Zaterdag 16 maart Bonifatiusloop Dokkum. Wandel-, Wedstrijd- en Prestatieloop.

Komende zaterdag is er in Dokkum de Bonifatiusloop, een gezellig en prachtig loopfeest bij de Bonifatiuskapel. Het plein en omgeving is versierd met honderden vlaggen en vlaggetjes. SV Friesland is al vanaf de eerste editie betrokken bij de organisatie samen met Loopgroep Dokkum en met meer dan honderd vrijwilligers is deze loop een klassieker in Friesland. Het parkoers van de halve marathon is opgemeten met de Jones counter dus exact 21.097 meter.

Verder is er een 5 en 10 km loop. Op dit prachtige parkoers verzorgingsposten en fietsers voorop gepijlde route en leuke binnenkomst op het plein voor de kapel.  www.sportscom.nl Winsum verzorgd het geluid en de tijdwaarneming via de ChampionChip. Iwan Oprins is persoonlijk aanwezig, hij is de man van www.inschrijven.nl hier zijn al meer dan 600 Bonifatiuslopers 2013 aangemeld. Jan Kooistra is de speaker. De prijsuitreiking is zodra de winnaars binnen zijn.

Op het Bonifatiuspark staat de verzorgingsstand van SV Friesland met vruchtendrank, hete bouillon en thee en fruit voor de jeugd en de andere hardlopers. In de Bonifatiuskapel kun je nog nainschrijven en is daar ook de uitreiking van de herinnering en inleveren huurchips. In de sporthal De Doelstien Woudweg 142  Is kleed/douchegelegenheid en is de kantine open, in de hal staat de SV Friesland foldertafel met flyers van veel lopen in Noord Nederland waarvan de startdatums zijn te vinden op www.hardlopendnederland.nl 

Bij de ingeschreven deelnemers al de Friese toppers en lopers uit alle delen van Noord-Nederland. Heel veel recreanten doen graag mee aan deze loop om de mooie route, gezelligheid en de aandacht die er voor hen is. Veel lopers van de loopgroepen Hugo Veenker, L.C.l. Burgum, Fytris etc doen mee en natuurlijk de lopers van de organiserende verenigingen.  Voor de wedstrijdlopers zijn er geldprijzen en bloemen. Bij de jeugdloop die voor de senioren start is weer heel veel belangstelling.

De  15 scholen uit Dokkum en omgeving zetten zich in om zoveel mogelijk jeugd mee te laten doen, ze krijgen een T-shirt met tekening gemaakt door eigen  jeugd en medaille. 300 aanmeldingen. Start 12.30 uur. Voor de allerkleinsten is er SISA kinderopvang. De Bonifatiuslooporganisatie regelt ook de wandeltocht die ’s morgens wordt gehouden over 10-22-37 km. voor hen is er ook verzorging onderweg en muziek, ook hier kun je nog aanmelden op de dag zelf.

Het beloofd weer een mooi loopevenement te worden, gelukkig gaat de temperatuur dit weekend omhoog. Zie voor nog meer informatie en deelnemerslijst op www.bonifatiusloop.nl 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.