Uitslagen Bonifatiusloop Dokkum

Bonifatiusloop

UITSLAGEN
FOTO’S Janke vd Schaaf deel 1
FOTO’S Janke vd Schaaf deel 2
FOTO’S Sietske vd Bij

Podium vrouwen

BONIFATIUSLOOP DOKKUM MET VERRASSENDE WINNAAR RIEKELE KOBES

De weersvoorspellers hadden het begin vorige week  niet best voor met de zaterdag van de Bonifatiusloop. Regen, sneeuwbuien en harde wind, geen pretje om in te hardlopen. Veel mooiweerlopers komen dan niet en maken andere plannen. Maar het viel best mee, een paar spatjes bij de honderden wandelaars verder bleef het droog maar woei het nog wel stevig al had het publiek op het bronplein daar weinig last van.

De organisatie zet net als de laatste jaren de start/finishlocatie al klaar. Richard en Jan-Willem komen dan vanuit Winsum om het geluid te installeren. De chipmatten kunnen zaterdagmorgen nog wel worden gelegd. Ook de vele vlaggenstokken met vlaggen van de sponsoren worden al geplaatst en de dranghekken om de bron zet men er al neer. SV Friesland brengt de verzorgingswagen voor het drinken onderweg en de marktkar voor de eindverzorging met tenten etc. en zet die op het schelpenpad in het park. Het gekookte water nemen ze zaterdag mee van huis en de gesneden sinaasappels ook. Zaterdags wordt de tent voor de lopers uitgezet.

Er is een goed draaiboek dat iedere keer wordt aangepast als wordt ontdekt dat het nog iets beter en gemakkelijker kan. Zo konden de wandelaars onderweg aansteken bij café’s en konden de verzorgers onderweg zich bezig houden met het aanreiken van warm water aan de hardlopers. Sinaasappels en bananen geeft men niet meer onderweg, hier werd te weinig gebruik van gemaakt, veel lopers hebben een gelletje bij zich die ze bij de verzorgingspost in combinatie met het drinken nuttigen. Na de finish is er warme bouillon, thee, water en fruit. Gezeten op een krukje in de tent is dat even nagenieten en bekomen van de toch pittige loop. Voor de tijdwaarneming huurt men sportscom.nl in zij verzorgen ook het geluid, Iwan van www.uitslagen.nl is aanwezig en Jan Kooistra is de speaker. Van de wandelaars kwam er een verzoek om hen net zoals de hardlopers binnen te praten, dat zou wel kunnen maar dan op een andere manier, bij hen gaat het immers niet om de tijd maar het is wel leuk het publiek te laten weten hoe hun bevindingen waren. Maar liefst 130 vrijwilligers hadden zich op deze jaarlijkse doedag beschikbaar gesteld voor de verzorging, verkeersregelen, opbouwen, afbreken, inschrijven etc. Zij werden dan ook hartelijk bedankt voor hun inzet en de vele sponsoren voor hun financiële bijdrage.

Honderden wandelaars gingen ‘s morgens al vroeg op pad om hun afstand wandelend te volbrengen. Een mooi parkoers waren de reacties, wel wat lange rechte stukken maar de omgeving was prachtig. Goed verzorgd en het weer viel mee, je kunt je er op kleden. Ook enkele hardlopers met blessure liepen mee, wandelen is dan wat minder belastend dan hardlopen. Friesland beweegt was ook met de stand aanwezig en had een mooi plaatsje gekregen in de kapel.

Meer dan 427 kinderen namen deel in 4 leeftijdsgroepen van 20 scholen voor 3, 2 of voor de jongsten 1 ronde van 450 meter. Gezellig met veel publiek, de clowns, begeleidende loopgroepsleden die het tempo bepaalden na de start. Het startsein werd gegeven door Lena v.d. Kooi van de BRON uit Dokkum, zij had de mooiste tekening gemaakt die santexo op de jeugdshirts afdrukte en gratis beschikbaar stelde. SISA de kinderopvang sponsorde de medailles bij de jeugd. Er waren ook nog prijzen voor de snelste drie lopers, volgend jaar gaan ze ook voor de eerste drie meisjes een prijs beschikbaar stellen. € 900,00 mochten de clowns van Clowns4care in ontvangst nemen, zij verzorgen pret en plezier bij zieke kinderen, volwassenen en ouderen. Een goed doel vanwaar men kan zien waar het beschikbare geld voor wordt gebruikt.

Bij de halve marathon gingen 145 lopers van start waaronder de favorieten Remon van Lunzen en Mariska Kramer, maar er waren meer goede lopers bij die streden om de ereplaatsen. Tot verrassing van iedereen kwam Riekele Kobes AV Heerenveen  als eerste over de meet daarna Jan Venhuizen Smilde en als derde Remon van Lunzen. Een nieuwe persoonlijk record voor Riekele op een parkoers dat officieel is opgemeten met de Jones counter en voldoet dus aan de voorwaarden  van de atletiekunie. Mariska Kramer won bij de vrouwen en was blij na een periode van ziek zijn weer een wedstrijdloop te winnen. Trainer Jelle Luinstra zag tevreden toe hoe zijn pupillen presteerden. Op de 5 en 10 km ook prima resultaten in totaal gingen er 700 lopers van start op de 5.3 (192)-10 (361)-21.1 km. de meesten uit Friesland en noord Nederland maar ook lopers van over de afsluitdijk waren present.

De huldiging van de winnaars vonden vlot na binnenkomst plaats zodat zij zich konden douchen in de sporthal. Enveloppen met kasgeld en bloemen waren de prijzen. Leuk om zelf iets van te kopen weer eens wat anders dan waardebonnen van sportzaken. Drinkmokken met logo was de herinnering aan deze geslaagde Bonifatiusloop. Uitslagen, foto’s en verslag zijn te vinden op de verschillende sites ook op www.svfriesland.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.