23/3 De Ronde van St. Jabik.

SV Friesland organiseert de Ronde van St. Jabik.

Komende zaterdag 23 maart organiseert de Sportvereniging Friesland een loop in eigen dorp en in de Hofstraat waar het secretariaat en organisatiebureau zit. De start is om 11.00 uur en de afstanden 5-10-15-21. Km. en als er jeugd is die 2½ km wil lopen is dat ook nog mogelijk. Omdat er geen douchegelegenheid beschikbaar is in de Fijfskaar door gymnastiekwedstrijd, voetbal en tennis zal men het dit keer zonder  kleed en douchegelegenheid moeten doen bij deze sportaccommodatie. Verkleedtenten en toiletwagen staan op het parkeerterrein van de Hofstraat. Bij Aukje en Hendrik Leeuwen is in de garage de inschrijving en is er koffie etc. te verkrijgen. Na de loop zijn er weer de overheerlijke gehaktballen.

Voor vier euro kunnen de lopers meedoen, wie een medaille of herinnering wil kan die kopen na het volbrengen van de loop bij Josefien. Die heeft ook startnummerbanden en clubshirts in de verkoop. De blauwe briefjes kunnen ook bij deze loop worden gebruikt. Een 50 tal lopers maakt hier gebruik van en kan dit idee als succes in de boeken gaan. Deze loop telt mee voor de clubcompetitie van SV Friesland waar de leden gratis aan meedoen door alleen al in te schrijven voor deze loop, tegen betaling van drie euro. De jeugd t/m 16 jaar loopt ook mee voor drie euro, voor hen zijn er prijsjes beschikbaar gesteld. Er worden 200 deelnemers verwacht.

De route over Mooie Paal, oude spoorbaan naar Minnertsga, over de boerenreed naar het ommetje bij de windmolens, dan naar Firdgum en Dykshoek, via de Griene Dyk, oude zeedijk, naar De Hoven,  dan richting Minnertsga over de langedyk naar Mooiepaal, hiervoor gaan we weer over een stuk Griene Dyk naar het huis van de beroemste kaatser  Chris Wassenaar, via het betonpad naar de Westerweg en naar de Oudebildtdijk om bij Meijer metaalfabriek via het schelpenpad achter de hoven langs terug naar de finish in de Hofstraat. Onderweg zijn er drie verzorgingsposten met warm drinken en na de finish bouillon, thee, vruchtendrank en fruit. Tijdwaarneming en marathonklokken bij de finish. Ook de EHBOer is hier en oproepbaar. De Hofstraat wordt door de gemeente Het Bildt afgezet voor het verkeer van 9.00 tot 13.00 uur. DJ Chris van www.ikwilparty.nl verzorgt het geluid en muziek.

Het White Angels Verkeerregelaarsteam regelt de oversteek  zuideinde en op het plein voor de Graote Kerk en bij het Speelgoedparadijs Oosteinde. Er is genoeg parkeerruimte in St.-Jabik in de straten omgeving Hofstraat en bij de Groate Kerk en Open Hof. Alles op loopafstand van start en finish. Deelname staat open voor iedereen die deze afstanden hardlopend kan afleggen. Lidmaatschap van vereniging of sportbond is niet nodig. De loop wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse atletiekunie. Zie ook www.hardlopendnederland.nl en www.svfriesland.nl 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.