18/2 Acht van Langezwaag en 19/2 Snertloop Leeuwarden

18 Februari 24e Acht van Langezwaag.

Nu het ijs weer in de vaarten, kanalen en ijsbanen ontdooid, kunnen degene die niet geblesseerd zijn geraakt deelnemen aan de lopen dit weekend.
Zaterdag is de 23e editie van de Acht van Langezwaag georganiseerd door de Sportvereniging Langezwaag en Friesland. Vorig jaar stonden er maar liefst 400 lopers aan de start. Ook nu wordt er weer zo’n grote deelname verwacht, deze loop telt mee voor de  SV Friesland Clubcompetitie, er zijn verder geen lopen met verschillende afstanden en dit is een klassieker onder de loopevenementen.

De start van de 2 – 5 – 10 – 16 – 21.1 km is zaterdagmorgen  om 11.00 uur bij de sporthal van Langezwaag. Hier is voldoende douche en kleedgelegenheid met altijd warme douchen. In de kantine is de inschrijving vanaf 9.30 uur. De kosten € 3.50 zonder of € 5,50 met medaille. De jeugd mag voor € 2,50 meedoen, krijgen een medaille en voor hen zijn er bekers voor de snelste lopers op de 2 km en 5 km. De jeugdloop start om 11.05 uur. De startlijn is voor de sporthal, ook voor de lopers op de 10-16-21.1km. de organisatie heeft de route iets aangepast zodat er geen ronde over het parkeerterrein meer wordt gelopen. Dat gaf bij zo ’n enorme deelname proplemen omdat de eersten de laatste al weer tegenkwamen. De route door de bossen van Oranjewoud en over mooie rustige binnenwegen met onderweg verzorging in de vorm van lauw water en na de finish vruchtenmultidrank, hete bouillon, thee, water en fruit. Onderweg staan verkeersregelaars die een instructie kregen van de politie en nu bevoegd zijn autoverkeer te laten stoppen om de lopers over te laten steken. Hier alleen mogen de lopers dan ook veilig  oversteken.
Bij de start/finish staan marathonklokken, tijdjury en DJ Christiaan Valk verzorgd de muziek en geluid. Het beloofd weer een fijne hardloopdag te worden daar in Langezwaag.

Zondag 19 februari Snertloop Leeuwarden.

Wie zaterdags niet mee kan doen of wel twee keer dit weekend mee wil doen aan een prestatieloop kan zondags in Leeuwarden meedoen aan de snertloop. De Loopgroep Leeuwarden en SV Friesland organiseren deze loop voor de tweede keer op en rond de wielerbaan op het Kalverdijkje in Leeuwarden. Een autovrij parkoers, leuk met twee heuvels en afwisselt over het wielerparkoers. Omdat men voor iedereen een kop snert wil hebben moet je van te voren aanmelden via www.inschrijven.nl  let op de inschrijving stopt 15 februari.
De start is zondagmorgen 11.00 uur bij de ingang van de Wielerbaan, aanmelden via de site www.inschrijven.nl en het startnummer en verkleden/douchen bij Sporthal Het Kalverdijkje, hier is na de loop de snert verkrijgbaar. Inschrijfgeld € 5,00

SV Friesland regelt de eindverzorging,geluid, speakeren en DJ Chris zorgt voor carnavalsmuziek. Zie ook www.loopgroepleeuwarden.nl ofwww.svfriesland.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.