18/9 Grachtenloop in Franeker

Donderdag 18 september Grachtenloop in Franeker tijdens Agrarische dagen 2014.

Woensdag 17 september gaan de agrarische dagen weer van start in de “Franeker de Ster van de Friese Elfsteden. Een prachtig feest dat maar liefst 4 dagen duurt. Vorig jaar veel regen, nu maar hopen dat dit droge Agrarische Dagen mogen worden. De Grachtenloop georganiseerd door de AV Spartacus uit Franeker in samenwerking met de SV Friesland uit St.-Jabik is op donderdag 18 september met start en finish op het Leeuwarderend bij “De Korenaar”. De Grachtenloop is vele jaren een begrip geweest bij de hardlopers bekende lopers wonnen hier zoals: Chris Semplonius, Auke Postma en Ynse Stienstra.

Omdat de animo wat terug liep, er waren teveel stratenlopen, is men een aantal jaren gestopt met de Franeker Grachtenloop. Enkele jaren terug is dit evenement weer op het programma van de Agrarische dagen gezet en zie ieder jaar komen er meer deelnemers om mee te doen aan deze gezellige loop. Ieder jaar is er een nieuwe activiteit sponsor zo was dat vorig jaar De Rabobank en daarvoor Hercules Bijlsma Machines. Wie het dit jaar is wordt ter plaatse bekend gemaakt.

De start van de jeugdlopen is om 18.00 uur  Inschrijven kan vanaf 17:00 uur en kost €2,50 op het Leeuwarderend/Zilverstraat naast de Dierenspeciaalzaak. De Korenaar.

Voor jong & oud!
18:00 uur, 4-6 jaar, afstand: 550 meter
18:10 uur, 7-9 jaar, afstand: 1100 meter
18:25 uur 10-12 jaar, afstand: 1100 meter
18:40 uur 13-15 jaar, afstand: 2200 Hierna de prijsuitreiking jeugdlopen.
19:00 uur Senioren, afstand 5500 of 9900 meter (rondjes van 1,1 km)

De deelnemers voor de 5500 of 9900 meter melden zich vanaf 18.00 uur in de SV Frieslandtent deze staat ook op het Leeuwarderend bij De Korenaar. Verkleden en toiletten zijn er in De Rank bij de kerk (voorheen de gereformeerde nu Protestantse Gemeente. Deze is vanaf  17.30 uur beschikbaar. De deelnemers voor de SV Frieslandloop betalen € 3,00 of € 4,00 en krijgen een herinnering aan deze grachtenloop.

Ook zijn er prijzen beschikbaar gesteld voor de snelste lopers op de 5500-9900 meter voor zowel de mannen en vrouwen.  Startnummers voorop dragen in verband met noteren van nummers en tijden. Deze staan na de loop op de sites van www.svfriesland.nl en www.avspartacus.nl. Ook zijn er prijzen te winnen in de verloting op startnummer.

De route is afgezet en verkeersvrij gehouden door “De Boumaploeg van de AD Franeker. Parkeren kan op de parkeerplaats op het Leeuwarderend bij de supermarkten. Hier dichtbij is het clubgebouw en atletiekbaan van de AV Spartacus op Bloemketerp, hier kan na afloop worden ge douchend en ook hier kunnen de lopers zich verkleden. Waardevolle voorwerpen afgeven en voorzien van startnummersticker afgeven bij Josefien. Er is bij de doorkomst een verzorgingspost met water en na de finish verzorging in de vorm van bouillon, vruchtendrank, thee, water en fruit. De prijsuitreiking volgt zodra de winnaars bekend zijn direct na de laatst binnenkomende loper.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.