20/1 Tien Engelse Mijlen van St. Annaparochie

SV FRIESLAND ORGANISEERT 10 ENGELSE MIJLEN LOOP IN ST.-ANNAPAROCHIE

De tweede loop die SV Friesland organiseert is de 10 EM van St.-Anna op zondag 20 januari. De hardlopers kunnen kiezen uit 2-5-10-16.1 km en starten allemaal om 11.00 uur. De inschrijving is in Sporthal De Bildtse Slag hier is voldoende kleed- en douchegelegenheid. In de kantine zorgt Jelmer Miedema voor snert en gehaktballen. De lopers krijgen onderweg warm drinken aangeboden en na de finish is de bekende SV Friesland verzorging met hete bouillon, thee, vruchtendrank en fruit.

In Dokkum kwamen zaterdag 330 lopers aan de start van de Be Quickloop en zondag assisteerden Christiaan Valk en Jan Kooistra AV Impala bij de 3e Running Center Cross met geluid, SV Friesland verzorging en speakeren. Hier waren 365 deelnemers.

De route in St. Anna wordt uitgezet door Jan v.d. Hoek richting Berlikum en Beetgum via mooie rustige fietspaden. Het geeft deze route aan met gele kalkpijlen. Er wordt sneeuw verwacht en veel vorst, toch denkt SV Friesland nog niet veel concurrentie te hebben van de ijspret. Hardlopers doen beiden en de vaste groep is altijd aanwezig als hun club iets organiseert. Hier worden ook rond de 200 lopers verwacht. Zaterdag loopt men in Makkum. Voor Vier euro kan men deelnemen, leden van SV Friesland en de jeugd betaald drie euro.

De uitslagen, verslag en foto’s komen op de site www.svfriesland.nl de hardloopagenda op www.hardlopendnederland.nl had zondag weer een record aantal bezoekers en is de 520 op één dag al gepasseerd. De kalender opgezet door www.valksites.nl en kalendercoördinator van de atletiekunie in Noord Nederland is een groot succes.

Halve marathon van Tzum

Zaterdag 26 januari organiseert SV Friesland met VV Tzum de Halve marathon van Tzum. Hier worden 3 a 400 lopers verwacht. Een echte klassieker in Friesland. Komt er zoveel winter dat het mogelijk is een schaatsduathlon te organiseren zal SV Friesland deze gaan organiseren vanuit Sportcentrum De Buurfrou in Frouwbuurt daarvanuit lopen de deelnemers naar de haven in Oude Leije, schaatsen naar Barthlehiem en terug en gaan dan weer hardlopend naar De Buurfrou. Dit kan alleen als de ijswegencentrale dit goedkeurd, medewerking wordt dan gevraagd aan de ijsclub van Oude Leije. Een datum komt op de schaatsagenda, site van SV Friesland en andere belangrijke hardloopsites.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.