20/7 Midzomermarathon Diever

Veel buitenlandse deelname Midzomermarathon Diever

Hardlopen is populair niet alleen hier in Nederland maar ook in het buitenland. Een marathon lopen en volbrengen is de wens van menig hardloper en er is keuze genoeg.

Zaterdag 20 juli is er weer één in Diever, de Midzomeravondmarathon start om 17.00 uur op het Kasteel in Diever. Het is een ronde parkoers van 10 km met voor de marathonlopers eerst twee ronden door een deel van het dorp om op hun 42.195 meter te komen. Rondjes lopen vinden veel lopers maar niks maar in dit geval is dat leuk, de route gaat over de bosweg richting Oude Willem en daarna via het studentenpad en langs Het Wildryck door een prachtig stuk bos van het natuurpark Het Drents Friese Wold. Het is een mooi en pittig parkoers omdat het hier en daar heuvelachtig is, maar het is genieten van de natuur.

De St.Sport Promotie Diever en de SV Friesland organiseren deze loop en kan de hardloper kiezen uit 10-20-30km – 42.195 meter. Gekozen is voor een ronde van 10 km om de loper prima van eten en drinken te voorzien, drie posten met water, sportdrank,cocacola,thee, banaan ontbijtkoek en sponsposten. Na de finish is er bouillon, thee, sinaasappel etc. in de SV Frieslandtent waar men ook even kan uitrusten op een krukje en nagenieten van de loop met andere lopers. Eigen drankjes komen op één doorkomstpost te staan bij Het Wildryck.

Toerfietsers van de Toerfietsclub Diever fietsen voorop, de route is gepijld en met kilometerbordjes aangegeven. Wie korter of langer wil lopen geeft dat aan bij de finish en komt dan in de uitslag te staan welke direct na afloop op de site www.dieversportief.nl wordt gepubliceerd. Ook de fotoreportage staan hierop en ook op www.svfriesland.nl.

Inschrijven kan nog tot een kwartier voor de start welke plm. 1 km vanaf het Dingspilhuus is dus mooie warming-up kleding etc. kan men kwijt in de tenten bij start/finish. Hier staat de boog van sponsor Univé  en de omroepinstallatie met de speaker. Men mag gebruik maken van de toiletvoorziening van de kampeerboerderij waarnaast de start/finish is. Prijzen zijn er niet te winnen, bloemen voor de winnaars en wie een herinnering wil kan die na het volbrengen kopen in het Dingspilhuus. Zo kan men het inschrijfgeld laag houden en hoeven de 80% van de lopers die geen herinnering hoeven er ook niet voor te betalen.

Men kon tot vorige week vooraanmelden en dat hebben ruim honderd lopers gedaan. En dat is veel immers voor iets meer inschrijfgeld kun je aan de start inschrijven. Wat opvalt is het groot aantal buitenlanders dat op de lijst staat uit Noorwegen, Duitsland, Belgie, Kenia, Spanje, Mexico, USA, allemaal lopers die komen genieten van die prachtige marathon langs venen, bos en hunebed en gezellig. De andere lopers komen uit alle delen van het land. Er zijn er bij die hier hun eerste marathon lopen, anderen liepen al meerderen en er zijn bij die bijna wekelijks er één lopen. SV Frieslandlid Sjoerd Slaaf liep er al meer dan 750 maar is dan ook de enigste Nederlander die dat heeft gepresteerd en hij wil naar de 1000.

Meer dan 30 vrijwilligers staan klaar om het de hardlopers naar de zin te maken. E.H.BO. vereniging Diever en omstreken is ook weer present De posten onderweg hebben verbinding met de finishpost. Deelnemers mogen zelf hun drinken, fruit etc. pakken van de verzorgingstafels. Er is keuze genoeg voor iedereen. Ook willen de vrijwilligers wel iets aangeven maar bij een grote groep is dat niet mogelijk, en die groepen worden er wel verwacht.

2 gedachten over “20/7 Midzomermarathon Diever

  1. Goedemiddag dames en heren,

    kunt u mij de juiste datum van de midzomermarathon mailen? Zaterdag 21 juli ipv. 20 juli, of is het een week eerder?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.