Uitslagen 3e Brinkloop Diever

Jan Scheenstra wint derde Brinkloop.
Deelname iets minder dan voorgaande jaren.

FOTO’S Toli – Uitslag brinkloop 16-7-2013

Brinkloop DieverDe 3e brinkloop in diever trok dinsdag 117 deelnemers een week eerder waren dat er 125 en de eerste 83. dat zijn er iets minder dan andere jaren. De reden kan zijn dat nu er meer lopen zijn er andere keuzes worden gemaakt. Ook het warme weer telt mee.

De organisatie St.Sport Promotie Diever en SV Friesland zijn wel tevreden met deze aantallen lopers, er komen nog 6 brinklopen en zaterdag is de Midzomermarathon waar men op meer deelname hoopt dan vorig jaar. Er zijn meer dan 100 voorinschrijvers en dat is al een record.

Veel organisaties kampen met het tekort aan vrijwilligers en nu het verkeersregelaars certificaat moet worden verkregen via internet zijn veel ouderen afgehaakt en jongeren hebben het te druk met andere zaken. Gelukkig is dat in Diever beter en gemakkelijker geregeld gelukkig maar immers deze vrijwilligers helpen ook bij de fietsvierdaagse en andere evenementen in Diever waarvoor ze een verkeersregelaars certificaat nodig hebben.

Deze dinsdag zat men heel krap met mensen maar als we dan even iemand bellen of deze wil inspringen komt dat ook altijd wel weer voorelkaar aldus Bart Smit de vrijwilligerscoördinator van de stichting. Josefien Kooistra mocht deze avond het startschot lossen en Astrid Zijlstra startte de marathonklokken. De meeste lopers kozen voor de 5 km. Er is flink gebruik gemaakt van de drinkpost met water en sponzen. De meisjes van Redbull waren er en ook de jongens Marie Stella Marris met bronwater waren er deze avond ook weer. De Redbull was er voor de senioren boven de 18 jaar.

Zoals verwacht won Jan Scheenstra gemakkelijk de 10 km de winnaar van de eerste twee edities Jordy Stam uit Diever moest stoppen een paar ronden voor de finish. De lopers hadden het warm menigeen stopte dan ook voordat ze hun opgegeven afstand hadden volbracht.

In deze maand juli zijn er verder geen lopen in de omgeving, de 27e de Hoeve aan den Wegloop vanaf de camping in Oude Willem, Net als de Midzomermarathon gaat die ook door het Drents Friese Wold. De foto’s van http://hardlopenmettoli.blogspot.nl/ en de uitslagen staan op www.dieversportief.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.