21/10 Herfstloop op West Terschelling

ORGANISATOREN HERFSTLOOP WESTTERSCHELLING VERWACHTEN VEEL DEELNEMERS.

Op zondag 21 oktober organiseren de Lange Afstandlopers Terschelling en de SV Friesland de 10e Herfstloop op West Terschelling. Deelname staat open voor iedereen die hard kan rennen.

Deze loop op het mooiste eiland in de Waddenzee gaat om 13.30 uur van start en de lopers kunnen kiezen uit 5-10-15.3 km. Een pittig parkoers door bos en duingebied.
De inschrijving start om 12.30 uur bij het Zwembad De Dôbe. Sportfondsen.nl
Janna en Jan Lettinga zorgen er voor dat de route is gepijld, de vrijwilligers op tijd op hun plaats staan en dat start/finish gereed is voor de start. Ook zorgen zij voor de sponsoren.

Voor veel Terschellingers, en dat zijn er dit jaar heel veel die aan de Berenloop gaan deelnemen, is dit een mooie testloop maar ook veel vakantiegangers lopen op deze laatste dag van de herfstvakantie mee. Er zijn er zelf die speciaal voor deze loop naar Terschelling gaan en er een sportief dagje uit van maken. Ze vinden de aankondiging van de lopen in het noorden op www.hardlopendnederland.nl Speaker Jan Kooistra van SV Friesland zal verslag doen bij de finish.

Het inschrijfgeld is slechts € 3,50 en daarvoor krijgt men een prachtig en goed uitgezet parkoers aangeboden, waarvan een deel ook in de Berenlooproute zit, verzorging onderweg, drinken bij de finish aangeboden door de sponsoren Kooyman en Spar van West Terschelling. Ook mag men gratis zwemmen na het volbrengen, wel moet je 14 jaar of ouder zijn in verband met toezicht in Zwembad De Dôbe. Iedereen krijgt ook nog een aardigheidje aangeboden als dank voor deelname.

De tijd en startnummer worden bij de finish opgenomen en de uitslagen plus foto’s en verslag komen op de site www.svfriesland.nl ook de kabelkrant Terschelling en De Terschellinger besteden aandacht aan deze loop. De kabelkrant is ook via Ziggo kanaal 42 te ontvangen op het vaste land.

Bij de finish staat een marathonklok waar iedereen zijn tijd van af kan lezen. Na afloop het startnummer inleveren voor de traktatie. Er worden 150 a 200 deelnemers aan de start verwacht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.