9e Ameland Adventurerun

adventurerun header 2012De 9e Ameland Adventurerun wordt gehouden op zaterdag 15 december 2012. Zorg dat je er bij bent om het avontuur mee te beleven en schrijf je in voor jouw favoriete afstand via www.adventurerun.nl. De Adventurerun is een wedstrijd- en recreatieloop voor jong en oud op ons mooiste stukje buitenland: Ameland! Trotseer de winterse elementen en ervaar de ongerepte natuur van het unieke Waddeneiland. Het parcours voert over glooiende en grotendeels onverharde paden. Via bos, duinen, strand, kwelder en dijk kom je bij de finish in het sfeervolle Nes.
Ameland Adventurerun Deelnemers Adventurerun 2012Er hebben zich al ruim 2500 atleten ingeschreven voor de 9e Adventurerun op 15 december. De inschrijving is geopend tot 15 november maar de verwachting is dat eind oktober de meeste startseries volgeboekt zullen zijn. De deelnamelimiet is ook dit jaar weer gesteld op 3500 atleten. Wil je weten of je erbij staat kijk dan op www.adventurerun.nl. Sta je er nog niet bij, schrijf je dan snel in voordat jouw gewenste afstand vol is.
Salomon Speedcross Ameland Adventurerun Schrijf je in en win Salomon Speedcross 3 Onder de inschrijvers, die aangegeven op welke schoenen zij de Adventurerun lopen, wordt een paar prachtige Speedcross 3 schoenen van Salomon verloot. De Speedcross 3 is de ideale schoen voor een snelle run buiten de gebaande wegen. De Speedcross 3 is o.a. verkrijgbaar bij Running Center Leeuwarden!
Ameland Adventurerun

Bootvoucher

Alle Nederlandse deelnemers buiten Ameland krijgen begin december een deelnamepakket met startnummer en bootvoucher toegestuurd. De voucher is samen met je startnummer (bij controle tonen) geldig voor de overtocht Holwerd-Ameland tot en met 15 december. Dus ook op de dagen daarvoor. De voucher wordt in Holwerd ingenomen door medewerkers van Wagenborg Passagiersdiensten. Bij de boot terug naar Holwerd is geen controle en is een vervoersbewijs niet nodig.

Ameland Adventurerun WedstrijdsecretariaatHet wedstrijdsecretariaat is dit jaar gevestigd in de sporthal Nes. Het is zowel op vrijdagavond als op de zaterdag geopend. De oude locatie in de loods van Dorpsbelang Nes vervalt. Evenals bij de vorige edities is na-inschrijven tijdens de 9e Ameland Adventurerun voor de 21, 10 en 5 km niet mogelijk. Alleen voor de Kidsrun is het mogelijk om tot vrijdagavond 14 december in te schrijven (locatie sporthal tussen 19.00 en 20.00 uur) indien er nog startnummers voorradig zijn! Wijzigingen van de inschrijving (afstand, naam) kunnen tot uiterlijk 12 december 24.00 uur worden doorgegeven via de mail: inschrijfbureau@adventurerun.nl. Op Ameland, op 14 en 15 december, is het niet meer mogelijk om zaken omtrent de inschrijving te wijzigen. Deelnemers die op 15 december op de verkeerde afstand starten worden niet in de uitslag opgenomen.
Ameland Adventurerun Training 27 oktoberIn navolging van afgelopen jaren organiseren we op zaterdag 27 oktober een parcoursverkenning/trainingsdag op Ameland. Het wordt weer een gezellige en vooral inspirerende dag ter voorbereiding op 15 december. Maak kennis met de specifieke Amelander omstandigheden en geniet van een geweldige trainingsdag. Het programma ziet er als volgt uit:09.30 uur Boot Holwerd-Ameland
10.30 uur Verzamelen en omkleden bij de Sporthal Nes
10.45 uur Indeling en uitleg, gevolgd door een warming up
11.15 uur Lopen van verschillende routes (4, 8, 12 of 15 km)
13.00 uur Pastamaaltijd
16.30 uur Boot Ameland-Holwerd
Kosten zijn € 20.50 p.p. incl. bootkaartje, pastamaaltijd, accommodatie en training. Wil je een fiets (met versnelling) gebruiken tijdens de dag dan betaal je een meerprijs van € 6,- en voor een mountainbike € 8,50 (zijn vanaf de boot beschikbaar). Aanmelden voor 21 oktober via organisatie@adventurerun.nl
Ameland Adventurerun Pastaparty bij Vincenzo
Genieten van een heerlijk pastabuffet op de avond voor de Adventurerun kan op vrijdagavond 14 december tussen 18.00 en 20.00 uur bij Restaurant Vincenzo, locatie Westcord Hotel Noordsee, aan de Strandweg in Nes. Kijk hier voor alle details en het reserveren.
Ameland Adventurerun Parcours gewijzigd
Het parcours van de 21 km is dit jaar gewijzigd. We gaan net als de 10 km route bij Nes het strand weer af voor de eerste verzorgingspost op de strandovergang en volgen daarna een stuk schelpenpad evenwijdig aan het strand. Bij paal 13.8 gaat de route het strand weer op. Hierna wordt voor een groot deel de oude route weer gevolgd. In Buren en in Nes is de route een stukje verlegd. Dit geldt hier ook voor de 10 km route. De reden van deze verandering is dat de plaats van de verzoriging voor de lopers nu duidelijker zal zijn en de organisatie hier meer controle heeft over het afval (bekertjes e.d.) Kijk hier voor de routes; 5 km10 km en21 km
Ameland Adventurerun Evenementen Stichting Sportpromotie Ameland in 2013
– MTB Ameland: mountainbike evenement op 9 en 10 maart 2013
– Tri-Ambla: cross triathlon op 7 september 2013
– Tussen Slik en Zand: wandelevenement op 19 oktober 2013
– Ameland Adventurerun op 14 december 2013

footeradventurerun 2012

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.