21/4 Slach om é Mar Burgum – 22/4 Wiardaloop FVC Leeuwarden

21/4 SLACH OM ‘E  MAR BURGUM

Vanaf 1993 wordt er Burgum De Slach Om ’e  Mar georganiseerd. Een prestatieloop over  11 km  en halve marathon en voor de jeugd een wandeltocht over 5 km. Starttijd 11.00 uur. Het goede doel was in 1993 voor een melkfabriek in Kameroen, later liep men voor een melkauto voor  melkbussen. Dit deed men in samenwerking met de Praktijkschool  Oenkerk en kon men al het materiaal uit een opgeheven melkfabriek uit Friesland naar Kameroen sturen. 

De SV Friesland werkt al vele jaren samen met de werkgroep/stichting. Vanaf 1998 staat deze loop op de loopagenda van deze St.-Jabuurster club die heel veel loopevenementen in het Noorden organiseert. Vele jaren was de zaterdag voor de Rotterdammarathon de datum voor de Slach om é Mar, nu is het de start van de Nationale Sportweek in Tietjerksteradiel. Bij deze sponsorloop betaald de deelnemer € 5,00 en krijgt ook een herinnering. Deze wordt gesponsord  en  de andere sponsoren betalen voor iedere deelnemer een bepaald bedrag, dus hoe meer deelnemers des te groter wordt het sponsorbedrag.

Dit jaar is KDRe Samenwerking voor Realistische Ontwikkeling voor een project in Haïti voor het bouwen van een school in Lamontay. www.kdre.org
De inschrijving vind plaats in de sporthal/zwembad De Wetterstins Lauermansstraat. De start en finish is op loopafstand in het centrum van Burgum. Na afloop is er voldoende kleed/douchegelegenheid in de sporthal. Na de finish is er verzorging en onderweg zijn er ook verzorgingsposten. De route is aangegeven met bordjes, voorfietsers van SC Fytris geven de koplopers de route aan en controleren dat de bordjes er nog staan. Route staat op de site www.slachomemar.nl

De start is om 11.00 uur. Uitslagen komen op de sites en klokken staan op het halve marathonpunt en bij de finish. Job Eijsink Balkenbrug won vorig jaar de halve marathon in 1.23.10 Yvonne Kassenberg Burgum won bij de vrouwen 1.27.19  Ritske Flootman Menaldum won de 11 km in 43.25 snelste vrouw Immy Auck Kersbergen Wommels 45.02. Voor de snelste lopers is er een hele mooie prijs.

22/4  2e WIARDALOOP FVC LEEUWARDEN.

Zondag organiseert de jeugdcommissie van FVC de 2e Wiardaloop vanaf hun sportcomplex bij Goutum, dit jaar in samenwerking met de SV Friesland.
De hardlopers kunnen kiezen uit 3.5-7-10.5-14-17.3-21.1 km de start is om 11.00 uur.
Deelname staat open voor iedereen die één van deze afstanden hardlopend kan volbrengen. Er is een route uitgezet van 3.5 km in de omgeving van het sportcomplex. De keuze is vrij voor het bepalen wat voor afstand je loopt. Bij doorkomst is er verzorging en na de finish SV Frieslandverzorging met bouillon, thee, multivruchtendrank etc.

Deze loop telt mee voor het open hardloopkampioenschap van Leeuwarden waar ook de Kleine Wielenloop Leeuwarden, Twirreloop Wijtgaard, Bulleloop Lekkum en Golleloop Wirdum behoren. De 7 – 10 en 14 km tellen mee voor het Leeuwarderloopcircuit. Voor de jeugd is er een prijs bij iedere loop. Aanmelden tot 10 minuten voor de start in de kantine van FVC de start is voor het sportcafé. Er is volop parkeerruimte en kleed/douchegelegenheid. Bij de finish staan marathonklokken onder de boog en worden de tijden genoteerd. De uitslagen komen op de sites van beide clubs. Wel melden als je een kortere of langere afstand gaat lopen dan opgegeven. Waardevolle voorwerpen inleveren bij de inschrijving voorzien van stikker met startnummer. De limiet is twee en half uur voor de halve marathon. Je kunt met of zonder herinnering lopen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.