19-8 Hoeve aan den Wegloop Oude Willem

Op zaterdag 5 augustus gaat de 6e en laatste Hoeve aan den Weg Loop van start in Oude Willem.

Hoeve ad WegloopDe 19e augustus is een zaterdag waarop maar één hardloopwedstrijd en prestatieloop in het Noorden wordt georganiseerd en dat is de 6e Hoeve aan den Wegloop in Oude Willem!

Ook dit jaar kunnen de hardlopers weer genieten van deze loop die vanaf de camping Hoeve aan den Weg (Bosweg 12, 8439 SN, Oude Willem) worden georganiseerd. Ieder jaar is hier meer belangstelling voor omdat het een laagdrempelig evenement betreft. Voor zes euro kan men deelnemen en krijgt daar een gratis consumptie in Eetboerderij De Hoeve bij. De eerste loop was op 22 april. De volgende zijn op 22 en 29 juli en vervolgens op 5-12-19 augustus 2017. Vanaf de camping starten de Hoeve aan den Weglopen met routes door het Grootste Sportpark van Nederland, het Drents Friese wold.

Genieten van het mooie Prinsenbos. Dwars door het gebied loopt een fietspad, vanaf waar een prachtig en afwisselend stuk natuur te zien is. Graslanden, natte vennen, droge stuifduinen begroeid met heide en verschillende bossoorten kom je tegen tijdens het hardlopen in het Prinsenbos.

Drie parkoersen zijn er uit gezet, een 3 km parkoers wat meer wegheeft van een trailloop als het nat is dan een prestatieloop, net als op de andere routes mag men deze twee keer afleggen. De 3 en 6 km starten om 11.10 uur. Ook mogen Canicrosslopers met honden deelnemen. De langste afstand is 20.8 km of 10.4 km welke om 11.00 uur van start gaan. Dit is de mooiste route via de Bosweg en Studentenpad en langs het heideveld en meertje. De midden afstand is 8.2 of 16.4 km en start om 11.05 uur zij lopen over de Bosweg en volgen het betonpad door het bos richting Hoogersmilde, halverwege sluiten zij aan bij de langere afstandlopers. Onderweg staat een verzorgingspost voor de 10 km op het 6 km punt en voor de 8 km op het 4 km punt, bij de doorkomst en na de finish is er ook verzorging. En in de eetboerderij of op het terras buiten kan men na afloop even heerlijk nagenieten onder het genot van een hapje en drankje.

De start van de 20.6 km en de 10.3 km is om 11.00 uur op de Streng naast de camping, hier staat de start/finishboog de verzorgingswagen en de jurytent plus de doorkomst verzorging. Ook staan hier de marathonklokken waar de gelopen tijd vanaf is te lezen maar de jury noteert de startnummers en tijden welke de andere dag op de site komen te staan. De 8 en 16 km starten om 11.05 uur en weer 5 minuten later de 3 en 6 km. Je kunt dus twee keer hetzelfde rondje lopen met onderweg een verzorgingspost met water en bij doorkomst een water en sponspost.

Inschrijven kan vanaf 9.30 uur tot aan de start in Eetboerderij De Hoeve, kleed/-douchegelegenheid is in de twee douchelokalen op de camping. Voor warm water wel een 50 eurocent meenemen. De waardevolle voorwerpen kan men afgeven bij de inschrijving, voorzien van sticker met startnummer. Iedereen krijgt een bon voor gratis consumptie. Wie een medaille wil kan die na het volbrengen kopen bij Josefien. Na de finish is er in de verzorgingstent bouillon, thee, vruchtendrank en fruit verkrijgbaar.

De route is aangegeven met kalkpijlen op het verharde gedeelte en met bordjes in het bos, een voorfietser geeft de eerste ronde aan. Startnummers worden voorop gedragen. Deelname staat open voor iedereen die deze afstanden hardlopend kunnen volbrengen, een lidmaatschap van vereniging of sportbond is niet nodig. De loop gaat door mits verantwoord dus niet bij 30 graden zie hiervoor op de site waar ook op de dag dat wordt besloten de loop niet door te laten gaan hierop wordt vermeld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.