2/2 Leeuwarden-Marssum-Leeuwarden

LiL-header-2-2013

Lopen in Leeuwarden is een initiatief van Atletiekvereniging Lionitas. 

lionitas

Deze Leeuwarder club organiseert het hele jaar door negen leuke, afwisselende lopen in en om de Friese hoofdstad. Loop ze allemaal! Bij iedere loop is er een kidsrun en zijn er instap afstanden van 2,5 en 5 kilometer. Want of je nu heel snel, of iets minder rap loopt, iedereen kan mee doen aan deze lopen in Leeuwarden.

Op 6 januari was de eerste van negen lopen van dit jaar, de Douwe Kleefstraloop. Een succesvolle start van 2013: met maar liefst 340 deelnemers, prima prestaties en dat alles onder goede weersomstandigheden. Natuurlijk gaan we de komende maanden door met het organiseren van leuke en mooie lopen in Leeuwarden. We hopen dat jij ook weer aan de start zult staan. Er is weer keuze uit diverse routes en alle afstanden zijn uiteraard exact opgemeten.

Loop 2: Leeuwarden-Marssum-Leeuwarden

L-M-L Zaterdag 2 februari: Leeuwarden-Marssum-Leeuwarden start vanaf de atletiekbaan. De routes voeren naar het westelijk deel van Leeuwarden en daarbuiten en lopen langs Ritsumazijl en Marssum. Helaas kon vorig jaar deze loop vanwege de sneeuw niet doorgaan. Hoewel het momenteel ook winters is, hopen we wel dat deze editie doorgaat. Houdt goed onze website in de gaten, een mogelijke afgelasting wordt daar direct vermeld. Er is een 1 km kidsrun (op de baan), een 2,5 km, een 5 km, een 10 km en een halve marathon. De afstanden zijn exact opgemeten. Voor alle deelnemers is er bij de finish een flesje Extran sportdrank en na afloop in de tent gratis een kop warme chocomelk. Meld je nu online aan. Meer informatie, zoals starttijden en routes, op onze lopen in leeuwarden.nl.

condensloop-1Zondag 3 maart staat nummer drie van de negen lopen in Leeuwarden op de agenda: Rondje Goutum. Met start en finish vanaf de atletiekbaan van Lionitas. Er is een 1 km kidsrun, een 2,5 km, een 5 km, een 10 km, een 10 EM (16,1 km) en een 30 km. Deze 30 km is de perfecte test voor alle lopers die een voorjaarsmarathon op hun programma hebben staan. Meld je nu aan en loop jezelf op 3 maart helemaal in het rond tijdens Rondje Goutum!

Loop 4: Condensloop

Zaterdag 6 april vinden we een klassieker op de agenda: de Condensloop. Met start en finish bij FrieslandCampina aan de Merodestraat Leeuwarden. Ook hier is er een 1 km kidsrun, een 2,8 km, een 5 km, een 10 km, een halve marathon. Voor iedere deelnemers is er weer de traditionele tas vol producten van FrieslandCampina. Voor de wedstrijdlopers is er op de halve marathon prijzengeld te verdienen. Op de andere afstanden zijn er ereprijzen. Meld je aan.

ML-shirtMerenloop Grou, het meer en meer

De inschrijving voor de 43ste Merenloop is geopend en het aantal inschrijvingen loopt als een speer. De 14 km recreanten is inmiddels al voor de helft vol. Schrijf je dus snel in want jij bepaalt wat je betaalt! Loop je 10 maart puur voor de beleving, of wil voor twee euro een medaille, doe je een gift aan de Athleta Jeugd of wens je zo’n uniek Merenloop shirt te ontvangen. De keuze is aan jou. En tot 10 februari betaal je voor dit functionele hardloopshirt slechts 10 euro. Daarna 2,50 extra. Maar wacht niet te lang, want de oplage is beperkt.

De loop kenmerkt zich vanwege de unieke route, die je langs het water, door het land en over de hekken voert. In het centrum is er live muziek en gratis verse snert voor de deelnemers. Er is een 14, 10 en 5 km route. Voor de jeugd is er naast een 1,1 km nu ook een 2,5 km lange kidsrun. Wacht niet te lang met inschrijven, de afgelopen jaren was’ie met 2500 deelnemers volgeboekt.

LL-CLINICSTrainen voor Loop Leeuwarden

Lopen met een doel: winnen, of gezond zijn. Je persoonlijk record verbeteren, voor de gezelligheid, je fit voelen, of je collega’s verslaan. Persoonlijke redenen om op 2 juni mee te doen aan de zevende editie van Loop Leeuwarden. Neem deel aan de clinics, en sta goed voorbereid aan de start. De eerste kennismaking en proeftraining is zaterdag 9 februari 2013 om 09.30 in het hartje van de stad. We komen bij elkaar in Stadsschouwburg De Harmonie. Daarna volgen vanaf 9 maart op 8 locaties door heel Friesland 11 trainingen. Er is dus altijd een clinic bij jou in de buurt. Deelname aan de clinics voor de 5 of de 10 km kost 65 euro. In dat pakket zijn alle trainingen, een startbewijs, trainingsschema’s en een loopshirt inbegrepen. Meer informatie over en online in schrijven op loopleeuwarden.nl. Aanmelden voor de informatieochtend op 9 februari kan door een mail te sturen naar info@loopleeuwarden.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.