9/2 Kleine Wielenloop in Leeuwarden

De 33e Kleine Wielenloop in Leeuwarden

Zaterdag 9 februari organiseert de Sportvereniging Friesland de vierde loop van 2013. De Kleine Wielenloop in Leeuwarden vanaf het sportcomplex van de VV RoodGeel op het Kalverdijkje. Het is alweer de 33e editie van deze Friese Klassieker voor de hardlopers.

De hardlopers kunnen kiezen uit 7-9,5-16 km en is er een jeugdloop over 1 en 2 km.

De start is om 11.00 uur de jeugdloop gaat 11.05 uur van start. Voor de jeugd zijn er prijzen beschikbaar en medailles als herinnering. Drie euro is het inschrijfgeld voor de jeugd en leden SV Friesland. De senioren betalen vier euro en wie een medaille wil koopt deze na het volbrengen van de loop bij Josefien. Zij heeft ook startnummerbanden en blauwe briefjes te koop.

In de kantine van de VV Roodgeel is men weer van harte welkom voor de inschrijving en ook is er voldoende kleed- en douchegelegenheid. Een ruim parkeerterrein voor auto’s en plaats voor start en finish en de SV Friesland verzorgingswagen. In de kantine is echte snert verkrijgbaar. Tijden en startnummers worden handmatig genoteerd Voor de uitslagen, fotoreportage van Janke v.d. Schaaf en verslag zie www.svfriesland.nl Mochten er winterse omstandigheden zijn; gladheid door ijzel of veel sneeuw. Kijk op www.hardlopendnederland.nl voor afgelastingen etc.

Duco Zijlstra Lekkum, zelf een fanatiek hardloper heeft weer een prachtige route uitgezet door Cammingaburen naar de Groene Ster en door dit prachtige gebied. Hier staan twee verzorgingsposten met warm drinken. De Loopgroep Leeuwarden die de Groene Ster als trainingsparadijs hebben boden aan deze posten te bemannen. Dat doen ze al weer vele jaren. Jammer genoeg hebben ze de snertloop dit jaar moeten annuleren door overmacht. SV Friesland helpt hen mee die te organiseren en stellen hun marathonklokken beschikbaar voor de starttoruns.

De route wordt aangegeven met kalkpijlen, bordjes en lint. De km punten staan aangegeven.

Dit is de 2e loop van het SV Friesland hardloopcircuit 2013 de eerste was in Tzum met 250 deelnemers. De 9.5 km en de 16 km zijn voor de competitielopers. De 7 km is voor de 70 plussers. EHBO met AED is aanwezig bij de start/finish en oproepbaar door de posten onderweg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.